havadurum

Çin Halk Cumhuriyeti Bakanı Luo Shugang Troya'da; "Herkesi Troya'ya davet ediyoruz"

594

 Truva Antik Kenti, UNESCO’nun 1998 yılında ‘Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesinin 20’in yılı ve 2018 Yılı’nın Troya yılı ilan edilmesi dolayısı ile Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang, Troya Antik Kenti`ni ziyaret etti. Bakan Luo Shugang’a ziyaretinde Vali Orhan Tavlı ve İl kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’da eşlik etti. Bakan Luo Shugang, Troya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan`dan ören yeri ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Luo Shugang, ziyarette yaptığı açıklamada, ortak çabalarla Çinli turist sayısının daha da artacağını belirtti. 

 
“Turizm alanındaki işbirliğini daha da hızlandırmak için çaba sarf ediyoruz”
Çin tarafının selamlarını ve tebriklerini getirdiğini belirten Bakan Luo Shugang; “Aynı zamanda benim çok önemli bir görevim daha var. Bu sene Çin`de Türkiye Turizm Yılı Etkinlikleri düzenleniyor ve iki ülke arasında turizm alanındaki işbirliğini daha da hızlandırmak için çaba sarf ediyoruz. Geçen sene Türkiye’ye gelen Çinli turist sayısı yüzde 48 oranıyla büyüdü. Bu senenin ilk yarısında ise buraya gelen Çinli turistler sayısı yüzde 100 oranında arttı. Buraya gelen Çinli turistlerin birçoğu Çanakkale ve Troya`yı ziyaret etti. Troya, Çin`de çok meşhur. Çin`in hemen hemen her ailesi Troya hakkındaki hikayeleri biliyor. Bu senenin Nisan ayında, Çin`de Türkiye turizm yılının açılışında Kültür ve Turizm Bakanlığı özel olarak Anadolu Ateşi ile birlikte Troya hakkında gösteriler yaptı. Çinli turist sayısı çok büyük oranda arttı. Bu da Çanakkale Valisi Orhan Tavlı sayesinde gerçekleştirildi. Sayın Vali de turizm alanında çok büyük çaba sarf ediyor.  Kendisini Troya’nın turizm elçisi olarak görüyoruz. Kendisi de Troya’yı geliştirmek için ve buradaki turizm kaynaklarını geliştirmek için çok büyük bir planı bulunuyor. Ortak çabalarla birlikte buraya gelen Çinli turist sayısı daha da artacaktır" dedi. 
 
“Yerli ve yabancı turist sayısı yaklaşık 2 katına çıktı”
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise "2018 Yılı Hükümetimiz ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Troya Yılı ilan edildi. Troya Yılı içerisinde Sayın Bakanımız ve heyetimizi Çanakkale’de ve Türkiye’de ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. 2018 Troya Yılında Troya Antik Kentini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı yaklaşık 2 katına çıktı. Ağustos ayı içerisinde Troya Müzesini bitiriyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde de açılışını bütün dünya insanıyla birlikte hep beraber yapacağız. Doğu ve Batı medeniyetlerini Troya Müzesinde, Troya ve Çanakkale’de buluşturacağız. Bu nedenle 2018 Troya Yılında herkesi Çanakkale’ye ve Troya’ya davet ediyoruz" dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş