havadurum

Coronavirüs önlemleri artarak devam ediyor...

2256

 Dünyayı etkisi altına alan coronavirüse karşı ülkeler tedbir almaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede gece kulüpleri, bar ve diskoların faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğu belirtilmişti. İçişleri Bakanlığı’ndan önceki gün gece saatlerinde yayınlanan yeni genelgede  AVM ve lokantalar dışında cafe, kahvehane, kıraathane… gibi toplu olarak hizmet veren tüm işletmelerin de geçici olarak kapatıldığı belirtildi. Tedbirler hızla devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Türkiye’de görülen coronavirüs vakasının 47’ye yükseldiğini açıkladı. Önlemler Çanakkale’de hızla alınmaya başladı. Toplu hizmet veren işletmeler dün kepenk açmazken, vatandaşlar genel olarak evlerinden çıkmadı. 

 
“Barların ardında tüm cafe ve kahvehaneler de kapatıldı”
İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz gün yayınladığı genelenin ardından önceki gün yeni bir genelge yayınlayarak yeni önlemleri sıraladı. Bakanlık tarafından 81 İl Valiliği’ne gönderilen genelgede  “tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulacak” denildi.
 
“Vaka sayısı 49’a yükseldi”
Sağlık Bakanı Koca önceki gün yaptığı açıklamada alınan önlemleri ve planları açıkladı. Koca, açıklamasının ardından önceki gün gece saatlerinde Türkiye’de tespit edilen son coronavirüs vaka sayısını verdi.  Son olarak 29 yeni vaka tanısı daha konulduğunu belirten Koca; “29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım” dedi. 
 
“Çanakkale’de mekanlar kapalı sokaklar boş”
Çanakkale’de Bakanlık tarafından gönderilen genelge ile uygulamalar başladı. Önceki gün alkolü mekanlar kepenklerini açmazken, dünde cafe, kıraathane, kahvehane… gibi birçok mekan kepenk açmadı. Özellikle Çanakkale’nin en işlek işletmeleri olan Şakir’in Yeri, Donanma, Yalı Hanı, Golf Aile Çay Bahçesi… gibi mekanlar boş kalırken, yine kordon boyunca mekanlar kapatıldı. Alınan önlemler kapsamında vatandaşlarda evlerinde kalmayı tercih ettiler. Vatandaşlar, evlerinde kalması ile cadde ve sokaklar boş kaldı. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş