havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

Cumhuriyete Sahip Çıkmak

2732
DEĞERLİ okurlarım, büyük Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti 89’ncu yılını kutladı. Ama nasıl? Halkın kutlama sevinci ve coşkusuna yasak getirilerek..
 
En büyük ulusal bayramımız olan “Cumhuriyet Bayramı” Kemalizm ilkelerinden rahatsızlık duyan; özellikle ‘laiklik’ ilkesinden, aydınlanmadan nefret edip, dinsel kuralların yaygınlaşmasını isteyenlerden özgürlükçü bir tutum ve davranış beklenemezdi.. Yani; asla halkçı olamayan ’ümmetçi’ tabiatına uygun davranıyor!..
 
***
 
Oysa, tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının Cumhuriyetimize sahip çıkmaları, onların en doğal hak ve demokratik bir görevidir. Ana muhalefet partisi CHP, gerçek muhalefet olduğunu (Birinci Meclis’in önünde başta Genel Başkan Kemal KILIÇDAROĞLU olmak üzere yer alması ve Anıtkabir yürüyüşü ile) kanıtlamıştır.
 
*Bu eylem bence gerçek Atatürkçülerin karamsar ve umutsuz olma haklarının olmadığını da göstermiştir.
 
Neymiş???
 
Asıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ankara Hipodromunda imiş, halka açıkmış! Bu resmi törenler dışında tören yapmak yasakmış!!!
 
Yasak kime?.. Cumhur’a…
 
23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos.. Bu yıl da 29 Ekim bayramlarını sinsice, adım adım yasaklamaya, acaba nasıl cesaret ediyor AKP Yönetimi?.. Atatürk heykellerine çelenk koymanın yasaklanmasını, seyahat özgürlüğüne engel olunmasını, nasıl, nereye koyup yorumlayabilirsiniz ki?!.
 
Ancak, şöyle bir neden-sonuç ilişkisini kurmak belki de mümkündür. AKP’nin ve onun baş yöneticilerinin Cumhuriyet Yönetimine ve onun kuruluş felsefesine samimi olarak bağlı olmadığı sağır sultanlarca da biliniyordu.
 
Sizce de ‘neden’ bu olamaz mı?
 
Bu fütursuz cesaret sonucunda da Mustafa Kemal Atatürk’e, onun öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine, ilkelerine ve onun çimentosu olan laiklik ve ulus devleti zayıflatmaya yönelik kişiliksiz dış politika sığlığı da çok talihsiz bir ‘sonuç’ değil midir?
 
*Üzülerek ifade ediyorum ki; dünyada ulusal bayramlarının halkın katılımıyla çok yönlü etkinliklerle kutlanmasına karşı çıkan-yasak koyan bir başka ülke yönetimi var mıdır? Bilen, gören, duyan varsa lütfen bana da bildirsin, öğreneyim…
 
Her ülke ulusal bayramlarını sevinç ve coşkuyla kutlar, ama; bize bu mutlu günleri çok gören ‘takiyyeci zihniyet’, 2002’nin 3 Kasım’ında; 3Y’yi kaldıracağı sözünü vererek iktidara geldi değil mi?
 
Yolsuzluk – Yoksulluk – Yasaklar…
 
Sonuç; AKP 10 yıldır iktidarda.. Hani 3Y kalkacaktı? Tam tersine ülkenin temel karakter özellikleri haline geldiler, adeta kabus gibi artarak hükümlerini sürdürüyorlar!.. Aksini kim iddia edebilir ki, görünen köy kılavuz ister mi?
 
***
 
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, Cumhuriyetimizin laik ve demokratik niteliğini yok etmeye yönelik çabalar, 29 Ekim 2012’ye değin sürmüş, ancak Cumhuriyete sahip çıkan yurttaşlarımızın azim ve kararlılığı o arzu, niyet ve sinsice hesapları boşa çıkarmıştır. Gelecekte de o hain planları düzeyenler, asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Bu inanç ve bilinçle en büyük bayramımız olan CUMHURİYET bayramınızı, bir kez daha en içten dileklerimle kutlar, saygılar sunarım.
 
*YAŞASIN ATATÜRK CUMHURİYETİ…