havadurum

Cumpa'da fiyatlar düşüyor

764
Bayram tatilinin ardından kurulan Cuma Pazarında fiyatlar yüzleri güldürmeye başladı. Girdi maliyetlerindeki artışa mevsim şartları da eklenince fiyatlar yükselmiş, vatandaş eve yarısı boş filelerle dönmüştü. Geçtiğimiz haftalarda patatesin 3 kilosu 40 liradan alıcıyla buluşurken marul, dereotu ve maydanoz gibi yeşil sebzelerin fiyatları ise dudak uçuklatmıştı. 
Fiyatlar düşmeye devam edecek
Esnaf, pazarın beklediklerinden daha kalabalık geçtiğini ifade ederken, gelen vatandaşların ürünleri çok almadığını kaydetti. Bayram alışverişinde alınan ürünlerin henüz bitmediği için alışverişin bu hafta çok olmadığını düşünen Pazar esnafı, havaların ısınmasıyla Pazar fiyatlarının düşeceği ve vatandaşın rahat alışveriş yapabileceğini söyledi. Her ekonomik kesimden kitleye hitap eden Cuma Pazarında önümüzdeki haftalarda mevsim şartlarının da etkisiyle fiyatların düşmesi bekleniyor.
Tüketicinin de yüzü gülmeye başladı
Sebze ve meyveye mazot, gübre gibi girdi maliyetlerinin yanı sıra gelen Ramazan zammının ardından fiyatların bir nebze de olsa düşmesi tüketiciyi memnun etti. Pazar tezgahlarında 3 kilosu 40 lirayı bulan yemeklerin olmazsa olmazı patates yeni mahsulün gelmeye başlamasıyla bu hafta 7 lira 50 kuruş ile 15 lira fiyat aralığında tüketiciyle buluştu. 
Fiyatlar söyle 
Pazar alışverişine gelen vatandaşlar, fiyatların Ramazan ayına nazaran daha düşük olsa geçtiğimiz senelere oranla yüksek olmasından şikayetçi. Akşam saatlerinde tezgâhlarda fiyatların düşmesi beklenirken öğle saatlerindeki bazı fiyatlar ise şöyle; 1 kilo çilek 25 lira, 1 kilo muz 23 lira, 2 kilo patates 25 lira, 1 kilo domates 20-25 lira, tane marul 8-12 lira, 1 kilo papaz eriği 40 lira, tane karnabahar 5 -15 lira, 1 kilo soğan 5-10 lira, 1 kilo yeşil fasulye 20-30 lira.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş