havadurum

D. Art Diyet Merkezi açıldı

2275

 D. Art Diyet Merkezi, Kemalpaşa Mahallesi, Değirmenlik Sokak’ta kentli vatandaşların hizmetine açıldı. Diyet merkezinin açılışına, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı İsmet Balkan, Çanakkale Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin ve vatandaşlar katıldı. Merkezin açılışı dualarla yapılırken, protokol açılış kurdelesini kesti. Açılışta konuşan Başkan Gökhan, Diyetisyen Aşık’ı yaptığı çalışma için tebrik etti. İşyerinin Çanakkale’ye hayırlı olmasını dileyen Gökhan, nişasta bazlı şekerin zararlarına de değinerek; “Sevgili Merve Aşık, burada bir sanat yaratmak üzere bu mekanı açıyor. Çünkü ismi öyle ‘D Art’, yani diyet sanatı. Şimdi sanatını icra edebilmesi için benim üstümde denemeye kalkacağı noktasında bir istihbarat var. Onun için çağırmış beni. ‘Başkan gelsin de bir diyet uygulayalım’ demiş. İnşallah sizin sayenizde bir yararlanma durumumuz olur. Böyle güzel bir eğitim ve fırsat için tebrik ediyoruz. Bugünlerin en ünlü konusu nişasta bazlı şeker. Evet, kesinlikle NBŞ’den uzak duralım. İşte okuyan kızlarımızın neler yaptığını görüyoruz. Onun için kızlarımızı okutmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla Merve’yi, böyle bir işte olduğu için tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 
“Zayıf bireyler de bize kilo almak için gelebiliyor”
D. Art Diyet Merkezi sahibi Aşık, açılışta yaptığı konuşmada, diyet merkezini Çanakkaleli olduğu için Çanakkale’de açtığını söyleyerek; “İstanbul’un yoğunluğundan biraz kaçtım. Çanakkaleli de olduğum için burada iş yapmak istedim. Zaten kendime ait bir ofisimin olması eskiden beri hayalimdi. Böylece bu hayalimi gerçekleştirmiş oldum. İnsanlara sağlık dağıtmayı amaçlıyorum. Önleyici sağlık da bizim için çok önemli bir nokta. Burada biz diyeti yaşam tarzı haline getirecek olmamızla ön plana çıkacağız. Buradan çıktıklarında insanlar kendi kendilerine beslenmeyi ve sağlıklı yaşamı öğrenmiş olacaklar. Bizim amacımız diyet değil sağlıklı yaşam tarzı. Bu sistemi bütün hayatlarına yaymaları önemli. Amacım bu. Biz bir ay da birlikte olsak beş ay da birlikte olsak bizim birlikteliğimizin sonrasında da sizin kendi hayatınızı yönetebiliyor olmanız bizim için önemli. Kendi hayatını yönetebiliyor olması, kendi beslenme ihtiyaçlarını kişinin biliyor olması bizim hedefimize ulaşmamız demek. Zayıf bireyler de bize kilo almak için gelebiliyor” dedi.
 
“Biz insanlara sağlık dağıtmak için buradayız”
Mesleğini Çanakkale’de sürdürmekten dolayı yaşadığı mutluluğu dile getiren Aşık; “Gebelik döneminde fazla kilolarını atmak isteyenler, emzirme döneminde süt kalitesini arttırmak için gelebilirler. Performansını arttırmak işte gelişimini desteklemek alanlarına da hizmet veriyoruz. Aslında ben ufak bir şekilde spora da yöneltiyorum. Spor hocam var. Birlikte çalışıyoruz. Duygu Hocam. Haftada 3 kere 15 dakika powerplate yapıyoruz. Zamanı kısıtlı olanlar için spor merkezi, sağlık merkezi gibi vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Medipol Beslenme ve Diyatetik mezunuyum. Mesleğimi burada icra etmekten dolayı çok mutluyum” dedi. 
(Zeynep Kocaman)
Paylaş