havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

DENİZE DÜŞEN SİYASET!

2342

Değerli okurlarım "Denize düşen yılana sarılır" atasözü; `derin bir tehlikeye düşmüş kişilerin, yanlış insanlardan yardım almak zorunda kalacağı` biçiminde anlaşılmaktadır.

İnsanlar çaresizlik durumunda asla yardım istemeyecek ve istenmemesi gereken insanlara muhtaç kalabilir. Tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yanındakilerin hiç yardım istenmeyecek 10 yaşlarındaki bir çocuğa muhtaç kaldıkları gibi!

Geçtiğimiz Pazar günü AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın R. Tayyip Erdoğan Trabzon`da ki toplu açılış töreninde; 10 yaşlarındaki bir çocuğa oyuncak hediye edildikten sonra çocuğun eline mikrofonu verip, çocuğunda CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`na;

-"Arkadaşlar bu Bay Kemal, Cumhurbaşkanı amcamın karşısındaki o adam hain-hain. Buradaki adam en iyi adam, ona oyunuzu verin." Demesini yanındakilerle birlikte gülümseme ile karşılaması! Siyasetimizin denize düşmesinin kanıtı değil mi?

Cumhuriyet tarihimizde bir siyasetçi tarafından bir çocuğun böylesi istismarına hiç tanık olmamıştık. Maalesef o da oldu!

***

Sevgili Çanakkale OLAY okurları küçücük çocuk bile bir iktidar-koltuk uğruna siyasete alet edilirken `bu kadarı da olmaz, insaf yahu` diyemiyorsanız insanlığınızdan kuşku duymalısınız.

İnanılır gibi değil... Ülkemiz 11 Cumhurbaşkanı dönemini yaşadı, gördü ama böylesine ilk kez rastlıyoruz. O çocuk masum. O çocuğa da yazık, çok yazık... Büyüdüğünde, siyasete nasıl alet edildiğinin ayırdına varınca onu kullananları da "HAİNLİK" le suçlayabilir.

O çocuk adına, ülkem adına gerçekten üzüldüm ve iktidardakilerin davranışlarından hepimiz adına çok utandım, onları ayıplıyorum.

* İtalyan senarist ve yönetmen Mario Girotti davranışları bakın nasıl tanımlamış:

"Davranışlar herkesin kendini seyrettiği bir aynadır"... T.Ç.