havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

DİNBAZ - DİN İŞPORTACILARI..!

Değerli okurlarım, "Kadın ve erkek eşit değildir", "Çocuk doğurmayan kadın, yarım kadındır" gibi söylemler ülkenin Cumhurbaşkanı'nın ağzından çıkınca; belli ki onun bu çağdışı hezeyanlarından cesaret alan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Mustafa Akşar TRT'de "Ramazan Sevinci" adlı programda; "Namazı hayvanlar kılmaz. Namaz kılmayan hayvandır!" gibi utanmazca, aşağılık laflar edebiliyor…

976

 

 

Din ticareti yapan- din satan işportacılar Ramazan ayında her yanımızı sardı. Allah simsarlığı yaparak, İslam’ı adeta pazar tezgahına koyup tereciye tere satarak özellikle mütedeyyin yurttaşlarımızı sömürerek hem para kazanıyorlar hem de hiç sıkılmadan utanmadan halkı kandırarak itibar kazandıklarını sanıyorlar...

***

             Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet televizyonu TRT’ye çıkmış bir sözde Profesör(!); “NAMAZ KILMAYAN HAYVANDIR!” derken,

TRT Kürdi’ de program yapan Şemsettin Özaykan adındaki bir meczup’ta;

“Namaz kılmayan idam edilir! Alimlerin ortak görüşü budur”  diyerek namaz kılmayanların yer yüzünde gezme hakkının olmadığını söyleyebiliyor!

            *Anımsayınız, TRT “Hamile kadınların sokağa çıkması ayıptır, terbiyesizliktir…” diyen bir meczubu da ekrana çıkarmıştı!

            Bir yurttaş olarak ben TRT’ye hakkımı helal etmiyorum! YA SİZ?

            Ne yazık ki böyle bir tabloyla karşı karşıya kalmamız; çağdaş toplum olma yolunda hala kat etmemiz gereken çok yolumuz olduğu gerçeğini yüzümüze çarpıyor.

            Bu dinbaz güruhlara gereken tepkiyi ve hukuki cezayı vermeyen yönetim ve sessiz yığınlar her türlü zillete müstehaktır…

***

            14 yıllık AKP iktidarında ‘hoşgörü dini’ olan İslam’ın en çok tahribata uğradığına ne acı ki tanığız.. Yalan söylemenin, sahtekarlığın, hırsızlığın, kul hakkı yemenin zirvesindeyiz!

            *Bakınız, Kırklareli’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) görevlisi almak için mülakat düzenliyor. 6 yeni personel alınacağı ilan ediliyor. Başvuran 24 kişi 13 Haziran 2016 günü mülakata çağırılıyor. Mülakattan 5 gün geçtikten sonra işe girmeye hak kazanan adaylar açıklanıyor. Ancak, mülakata girmeyen 2 kişinin ismi listede görülüyor.  

            (Böylece, kul hakkı yemenin somut bir örneği yaşanıyor…)

Bir başka kul hakkı yeme örneği daha verelim:

AKP Hükümeti aldığı bir kararla SURİYE’Lİ GENÇLERİ, sınavsız Türkiye’de istedikleri Üniversiteye yerleştirmekte… Bizim gençlerimizin okumuşu-okuyamamışı işsiz gezerken, hükümet Suriyeli gençlere çalışma izni verdi ve iş adamlarına onları işe alsınlar diye baskı yapıyor.

Anasının-babasının bin bir güçlükle dershanelere gönderdiği çocuklarımız çabalasın dursun önemi yok! AKP’liler için makbul olan Suriyeli gençler ve onların gelecekleri!.. Nasılsa kendi AK Trol gençlerini KPSS sınavına bile sokmadan devlet memuru yapıp iş verebiliyorlar!.. Hamasete gelince de bu dinbazlar ‘kul hakkı yemekten çok korkarlarmış’ ve ‘kul hakkı asla yemezlermiş’(!)

            *Bu gibiler Müslüman’sa, ben Müslüman değilim! 4 kez Hacca gitmiş Kepezli merhum Hakkı Erdem’in torunuyum… “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım. Ama kul hakkı yiyen Müslümanlardan asla değilim.” Olmaz olsun böyle Müslümanlar!

***

            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, Cibilliyet Arapça bir kelimedir. Cibl kelimesinden türemiştir. Pek çok Arapça kelime gibi cibilliyet kelimesinin de pek çok anlamı vardır. En çok bilinen anlamı; yaradılış, maya, soyluluk, ahlak, benlik, fıtrat, haslet, mizaç ve tıynettir.

            *Siz siz olun; Dinbaz-Din İşportacıları gibi cibilliyetten yoksun olmayın!

            Yazımı, izninizle ‘Zihniyet Meselesi Sitesi’nden bir alıntıyla sonlandırmak istiyorum;

            Ben Atatürk’ü sevmeyenleri de sevmem…

            O bir insan değildir bizler için…

            O bir ilkedir, bir idealdir, bir rejimdir, bir ülkedir,

            Özgürlüktür, bağımsızlıktır, medeniyettir…

            Biz hepsine birden “ATATÜRK” deriz…

            Bu yüzden dilimizden düşmez…”

                                                                       *

NOT: Şeker (Ramazan)Bayramınız Kutlu Olsun… T.Ç