havadurum

DİSK Başkanı Çerkezoğlu, Bayramiç'te de imzaları attı

727
Çanakkale Belediyeleri Toplu İş Sözleşmeleri imzaları atıldı. İmzalar DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu`nun katılımı ile atıldı. Çerkezoğlu ilk olarak Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Kentsel Hizmetler Tic. ve San. A.Ş ile varılan anlaşma sonucu Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile imzaları atmış, atılan imzalarla en düşük işçi çalışan maaşı 3 Bin 187 TL olmuştu. Çanakkale Belediyesi`nin ardından CHP`li Bayramiç Belediyesi ile de imzalar atıldı. Düzenlenen imza törenine Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, , DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan katıldı. 2 Bin 800 artı 350 yemek ücreti ile en düşük işçi çalışan maaşı 3 Bin 150 TL olarak belirlenirken, yine 300 TL bayram ikramiyelerinin sözleşme maddeleri içerisinde yer aldığı belirtildi. Ayrıca belirlenen maaşlara AGİT`in ekleneceği ifade edildi. 
"Ayrıcalıklar sunabildiğimiz için onurluyum"
Çalışanlara sosyal olanaklar sağlayabilmekten onur duyduğunu belirten Bayramiç Belediye Başkanı Uygun; " Çalışanlarımızın her zaman yanında olduğumuzu, her zaman birlikte olduğumuzu, kendilerine ne kadar değer verdimizi imzalayacağımız sözleşmeyle göstereceğiz. Böyle ayrıcalıklar sunabildiğimiz için çok gururlu ve onurluyum inşallah devamı da gelir" dedi. 
 
"Emeğin başarının tanığı olmak önemli"
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ise konuşmasında; "Çanakkale kentimizde emeği ve başarıyı gören bir sürecin tanığı olmak gerçekten önemli. Bayramiç Belediyesi`nde böylesine güzel bir sözleşme için emeği gecen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş