havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

DÜNYAYI YÖNETİN 3 ŞEYTAN

Baş şeytan asırlar boyu güneşin batmadığı imparatorluğun sahibi İngilizler, parmağında dünyayı oynatan İngiliz politikaları günümüzde de baş aktör olarak İngiliz parmağının sihri hâkimdir. Bizim Osmanlı İmparatorluğunun çökertilmesi, Anadolu'nun küçük bir parçasında bahçıvanlığa mahkûm edilişi Sevr anlaşmasını, büyük lider Mustafa Kemal ve ideal arkadaşlarının başarılı mücadelesiyle bugünkü sınırlarımızda özgür, çağdaş bir ülkenin temeli atılmış 1950 ye kadar toplum ahaliden millete dönüşmüşken tekrar ahali topluluklarına dönüşmesi İngiliz oyunu uygulamaya başlanmış, günümüze dek sürdürüldüğüne tanık olmaktayız.

750

                İkinci şeytan İsrail. Hem zenginliğiyle hem akıllı davranışıyla İsrail gibi küçük bir devlet tüm dünyayı yöneltme enstrümanlarıyla farkında olmaksızın Amerika-Rusya başta olmak üzere İsrail’in oluru olmadan kimsi kılını bile kıpırdamaz, kendi başına hareket etmeye kalkanın başına gelmeye bela kalmaz, Kaddafi nerde, Saddam Hüseyin ne oldu, Rusya neden parçalandı, Mursi gitti Sisi geldi Mısırın başına, rahmetli Ecevit gitti, dindarlar gitti dinciler geldi, yalnız başımıza kaldık gölgemizde, siz bakmayın Van minibüse söyleyene değil söyletene bakın. Rus savaş uçağının düşürüldüğü de değil, kim düşürülsün diyene bakın.

                Üçüncü şeytan Amerika ama o da İngilizlerin piyonu, elinde dolar ekonomik silahıyla dünyayı verilen öneriler yönünde kullanıyor, Çin ve Hindistan büyük bir tehlike oluyor. Faizi yükselt, ambargo koy, petrolün varili 30 lu dolara düşür Rusya’da Putin’inin nefesini kes, ambargo koy, doları yolla doları çek terbiye et dünyayı, Amerika ve Rusya dışişleri bakanları buluştu, Ortadoğu Petrolünü bölüştüler. Kavga kayıkçı kavgası, çıkar büyük.

                Hoşçakalınız.