havadurum

Dardanel nereden nereye?

Ali Çiftçi - Eski Futbolcu ve Klasman Hakemi

8728

 

 
Bu sezon Dardanelspor`u BAL (Bölgesel Amatör Ligi ) ‘da seyrediyoruz. Tribünlerde elli altmış kişi var. Bu durum benim içimi acıtıyor. Üzülüyorum,  benim kaptanlığını yaptığım eski yıllar şerit gibi gözümün önünden geçiyor. O zaman takımın adı Çanakkalespor’du. Takımda oynayan onbir futbolcunun en az 8’i Çanakkaleli, bölgemizin amatör kulüplerinden yetişmiş ve amatör ruhla başarılar yakalamıştık. Tribünler her maçta, iğne atsan yere düşmeyecek şekilde dolardı ki, o yıllar Çanakkale`nin nüfusu 50 bin civarındaydı. Bizim dönemimizin son zamanlarında da Başkan Niyazi Önen`di.  Bizim başarılarımızdan ümitlenen Başkan Niyazi Önen çıtayı yükseltmeye karar verdi ve gerçekleştirdi de. Takımın adını değiştirerek  (Çanakkale Dardanel veya Dardanel Çanakkale olarak kalsaydı bizim yüreklerimizi fethederdi) Çanakkale`nin tarihinde yaşamadığı ve bir daha yaşanması zor mutluluklar yaşattı. Takımı Süper lige kadar çıkardı. Çanakkale`de  Hagi, Sergen, Bülent, Şifo Mehmet, Kaleci Engin gibi Türkiye`nin yıldızlarını burada seyretme imkanını bulduk.   
Lakin önce  sonbahar geldi,  sonra da kış. Evet,  kış ta güzel mevsim,  fakat ısıtmıyor. Dardanelspor,  bu sezon Çanakkale`yi BAL’da temsil ediyor. Daha aşağısı var mı ?  diye sorarsanız,  o da var. Çanakkale Amatör Ligi,  bu olabilir mi? evet,  çünkü bu kadroyla çok sürpriz sayılmaz. Çanakkale`yi temsil eden üç takım var. Dardanel`in dışında,  Bigaspor ve Biga Adaspor takımları aynı grupta mücadele ediyor. Bu grupta Dardanel`in düşmemesi için,  ligi Biga ve Biga Adaspor`un üstünde tamamlaması lazım.  Bu üç takımın arasında, ikinci tamamlarsa Play Of oynayacak , bu müsabakayı kaybederse,  yine Amatör kümeye düşecek ki,  şu anda puan sıralamasına göre Bigaspor ve Biga Adaspor`un altında bulunuyor.  Velhasıl,  Dardenel`i  böyle giderse,  önümüzdeki sezon kendi amatör ligimizde seyredebiliriz. 
Şimdi düşünüyorum da,  keşke o çok kısa süren görkemli günler yaşanmasaydı da, Çanakkale`de futbol severlerin yürekten desteklediği bir takıma sahip olabilseydik. Üçüncü ligde veya ikinci ligde daimi bir yer edinen, her hafta o heyecanı yaşayabilen bir atmosfer yakalayabilseydik.  Bunun özlemini çekiyorum. Neden olmasın diyorum. “Çanakkale`de futbol sevenlerin ileri gelenleri,  Niyazi Önen`le masaya oturabilir” diye düşünüyorum. Başarılar kalıcı olursa güzeldir. İmkanlar zorlanarak  yaratılırsa, düşüş kaçınılmaz olur. Bir Çin  atasözü der ki, Yarının çiçekleri,  bu günün tohumları içindedir.