havadurum

Değişim rüzgarları esiyor!

919
Eski Milli Futbolcu Saffet Sancaklı, yaptığı söyleyişide Türk Futbolu`nun gerçekleri ile gereksinimlerine değinerek, açık yüreklilikle konuştu. Milletvekili Sancaklı "Futbolu, futboldan gelenler yönetsin. `Her futbolcu çok mu iyi yönetir` diyenler futbol tarafını iyi yönetir. Spor Bakanı`na teşekkür ediyorum. Yasada en önemli maddelerden biri, kulüp başkanları ve yöneticiler kendi bulundukları dönemden fazla borçlardan kendileri sorumlu olacak ve cebinden ödeyecek. İkincisi ise, suç işlemiş olanlar kesinlikle yönetici olamayacak. Denetim gelecek. Bir diğeri ise her Federasyon`da 9 kişilik yönetimde branşın sporcusu olacak. Yasa çıktıktan sonra futbolu sistem yönetecek" dedi.
 
Sancaklı, Fenerbahçe`nin Mesut Özil`i transfer etmesinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:
"Transferin dışında çok öte bir şey. Bu transferi ancak Ali Koç yapabilirdi. Türkiye`de kimin çalıp çalmadığı belli olmadığı için insanlar bu olaya şüphe ile bakıyor. Federasyon bunu soracaktır."
 
Federasyon başkanı olacak mı?
Kamuoyunun TFF başkanı olmasını isteğini belirten Sancaklı, "Kamuoyu duruşu istiyor. Taraftar, Saffet Sancaklı`nın duruşunu istiyor. Milletvekili olmasam, başkan olmak isterim. Devlet Bey bana ne derse yaparım, der mi demez mi bilemem" diye konuştu
 
`Yabancı sınırı olmalı`
Sancaklı, yabancı sınırı hakkındaki görüşlerini de açıkladı. MHP`li vekil, `Avrupa`da başarılı olabilimek için aldığımız yabancı` kavramı yalan. 3. ligde oynayan takımlara elendik. Galatarasay UEFA Kupası`nı aldığında kaç yabancısı vardı? Şu an her kulübün16 tane yabancısı var. 3 kişi İstiklal Marşı okuyor. 85 milyondan yetenek bulamıyor muyuz?" dedi.

`Yayıncı kaçmak istiyor`
Yayıncı kuruluşun Türkiye`den gitmek istediğini söyleyen Sancaklı, şöyle konuştu: 
 "Bir başarı anlatın. Şampiyon olunca ne oluyor? Şampiyonlar Ligi`ne artık direkt de katılamayacağız. Zengin yönetici de kurtaramayacak futbolu. Deniz bitti. Şu an herkes transfer yapmak istiyor değil mi? Hadi yapsınlar da göreyim. Seneye Bein Sports kalacak mı sanıyorsunuz? Adamlar kaçmak istiyor. Adamlar bir tek Türk futbolunu başka bir ülkeye satamıyor. 3 sene önceki kaliteyle şimdiki futbol kalitesi aynı değil. Kim neden izlemek istesin? Bu kanun çıkmazsa seneye futbol oynanmayacak."
Sancaklı, `Gençlik ve Spor Bakanı olur musunuz?` sorusunu şöyle yanıtladı:"Bakan olabilmem için önce partimin iktidarda ve parti liderimizin de beni bakan olarak ataması gerekiyor. Bakan olmak tabii ki isterim."
(Ajansspor)
Paylaş