havadurum

Delege seçimleri Kepez'le start alıyor

949

 Kongreler sürecine giren CHP’de üye listeleri askıya çıkmıştı. Üye listelerinin askıdan indirilmesi ile beraber ilçe, mahalle ve köylerde gerçekleşecek delege seçimleri 9 Kasım Cumartesi günü, Kepez Beldesi’nde yapılacak mahalle seçimleri ile start alıyor. CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, delege seçim tarihleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.  CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda yapılan açıklamada CHP Kepez Belde Başkanı Kudret Şahin ile Yönetim Kurulu üyeleri de yer aldı. Merkezde 7 mahalle, Kepez Beldesinde 3 mahalle ve  52 köy muhtarlığının bulunduğunu, bunların her birinin ayrı seçim bölgesi olarak ele alındığını belirten Uyanık, 9 Kasım Cumartesi günü saat 09:00 ile 17:00 arasında Kepez Beldesi’nde 3 mahallenin seçimlerini Kepez Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirileceğini belirtti. 9 Kasım Cumartesi günü demokrasi şöleni gibi güzel bir ortamda seçim yapacaklarına inandıklarını ifade eden CHP Kepez Belde Başkanı Kudret Şahin,“İyi ve güzel şeyler olacağına inanıyorum. Sağlıklı bir ekip kuracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Diğer seçim tarih ve saatleri ile ilgili bilgilendirmede bulunan Merkez İlçe Başkanı Uyanık, “Burada esas olan CHP’nin tabanıyla yönetimleri oluşturan keyifli bir şekilde ivme alan ve başarmış olan CHP, önümüzdeki dönemi sırtlayacaktır” dedi.

 
“Oy kullanma saat 09:00 da başlayıp akşam 17.00’da bitecek”
İlk delege seçimlerine Kepez Beldesi’nde başlandığını belirten CHP Çanakkale İlçe Başkanı Ali Uyanık, “ Üyelerimiz delegeleri seçecekler, ilçe kongresinde oy kullanacak delegelerimiz belirlenmesini sağlayacaklar. Merkezde 7 mahallemiz var. Kepez Beldemizde 3 mahallemiz var. 52 tane köy muhtarlığımız var. Bunların her birisi bir seçim bölgesi olarak tanımlandı. Çanakkale merkez ilçe olarak Kepez Beldemizle beraber bu çalışmaları başlattık. Belirli aşamaya geldik önerilen takvim dahilinde bunları gerçekleştiriyoruz. Kepez Belde Başkanı Kudret Şahin ve ilçe yönetimiyle aldığımız karara göre onlarla birlikte bu takvimi paylaşmak istiyoruz. Çanakkale merkezde muhtarlık bölgeleridir. Hem mahalle hem de köy muhtarlıkları ve Kepezde 3 mahallemiz var.  52 merkez köy muhtarlıklarımız var. Burası her biri seçim bölgesi olarak seçildi. Üyelerimizin en yüksek katılımıyla rahat bir şekilde hep beraber yapmaya çalışıyoruz. İlçe yönetimimiz ve belde yönetimimiz olarak bu noktada şu ana kadar oluşan kaç liste çıkarıldı onu bilemem ama biz bu noktada seçim saatleri, nerede yapılacağı ile ilgili konuyu paylaşmak istiyoruz. Bu Cumartesi günü 9 Kasım’da saat 09:00 ile 17:00 arasında Kepez Beldemizin 3 mahalle seçimlerini belediye düğün salonunda gerçekleştireceğiz. Oy kullanma saat 09:00 da başlayıp akşam 17.00’da bitecek” dedi.
 
“İyi ve güzel şeyler olacağına inanıyorum”
Üç mahallenin seçimini 9 Kasım Cumartesi günü belediye düğün salonunda demokrasi şöleni gibi güzel bir ortamda yapacaklarına inandıklarını ifade eden CHP Kepez Belde Başkanı Kudret Şahin, “Partimizin olağan 2 yılda bir yapılan kongre süreci yürütme kurulunun onayı ile belirlenen takvime göre başlamış bulunmaktadır. Merkezi ilçe yönetimi ile birlikte belde başkalığımızın yaptığı ortak değerlendirme toplantısında takvimi belirledik. Üç mahallemizin delege seçimini 9 Kasım Cumartesi günü belediyemizin düğün salonunda demokrasi şöleni gibi güzel bir ortamda yapacağımıza inanıyorum. Sürecin başlamasıyla birlikte merkez ilçe kongresi ve daha sonra il kongresi daha sonra büyük kurultay ile bu süreç tamamlanmış olacak. İyi ve güzel şeyler olacağına inanıyorum. Sağlıklı bir ekip kuracağımıza inanıyorum” dedi. 
 
“Mahalle ve köy seçimlerini sırasıyla yapacağız”
Mahalle ve köylerde yapılacak seçimlerin takvime göre sıralamasını paylaşan Başkan Uyanık, “Kepez Beldemizdeki üç mahallenin seçimlerini Kepez Beldemiz organize ediyor. Biz de onlara destek veriyoruz. İl Başkanlığımızdan da bu konuda destek veriliyor. Çanakkale’de ki yönetim anlamındaki tüm paydaşlar bir araya gelecek. Bu seçimlerde, görev süremizin sonuna geliyoruz. En son bu seçimleri sağlıklı bir şekilde organize edeceğiz. CHP’ye yakışır şekilde, üyenin kendi net tercihlerini ortaya koyduğu, ortamın fiziki şartlarında adayların kendini rahat ifade ettiği bir ortamı hep beraber bize yakışır şekilde ortaya koyacağız.  Kepez’in ardından bir hafta sonra 16 Kasım Cumartesi günü İsmet Paşa Mahallesi seçimi yapılacak. Çataltepeliler Dernek Lokalinde gerçekleştireceğiz. Ayın 17’sinde Esenler seçimimizi Muhtarın Kahvede gerçekleştireceğiz. Ayın 20’sinde Çarşamba günü merkez 3 küçük mahallemiz var. Kemalpaşa, Fevzi Paşa ve Namık Kemal. Bu üç mahalleyi beraber Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştireceğiz. 23 Kasım’da Cevat Paşa Mahallesi seçimlerini Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştireceğiz.  24 Kasım’da Barbaros Mahallesi’ni Belediye Çalışanları Sosyal Tesislerinde yapacağız” dedi.
 
“Seçimler sürecinin yani büyük Kurultaya giden yolun ilk adımı”
Ön gördüğümüz bu program Çanakkale merkezde 400 delege olacak. 30 Haziran tarihli listeye göre 6 bin 93 üyemiz oy kullanma hakkına sahiptir. İlçe Kongrelerinin yapılma aralığı 14 Aralık’tan sonradır. Biz yaklaşık Kasım ayının 24’ünde delege seçimlerimizi bitirmiş, 14 Aralık’tan sonra da ilçe kongrelerimizi yapar halde olacağız. Seçimler sürecinin yani büyük Kurultaya giden yolun ilk adımı. 9 Kasım sabah saat 09:00’da Kepez Beldemizde Merkez İlçe olarak başlıyoruz. Burada esas olan CHP’nin tabanıyla yönetimleri oluşturan keyifli bir şekilde ivme alan ve başarmış olan CHP önümüzdeki dönemi sırtlayacaktır. Büyük kurultayda da parti üst organları karar verilecek. Üyelerimize duyurularımızı ilettik” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş