havadurum

Demir Atlılar Samsun Yolunda

561
Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP), yeni bir projeye daha imza attı. `Çanakkale`nin Evlatları Atasının İzinde` Samsun Turu için Troya Atı önünde start verdi. Çanakkale Bisiklet Platformu`nun 8 gönüllüsünün bisikletle 1050 km yol kat ederek Samsun`a ulaşacağı bisiklet turu start törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanvekili Birten Sarıbaş, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin, Çanakkale Bisiklet Platformu Gönüllüleri ve aileleri, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bando Troya`nın şarkılarla uğurladığı törende anlamlı dakikalar yaşandı. Törende Samsun Turuna katılacak olan 8 gönüllünün aileleri de katıldı. 
"Boğazlarımı düğüm düğüm olduğu günler oldu"
Samsun Turu uğurlama töreninde konuşan ÇABİP Gönüllüsü Doğancan Çetin, "Geçtiğimiz son 1 aydır inanılmaz heyecanlıyım. Boğazlarımı düğüm düğüm olduğu günler oldu. Biz bunu 3`üncü kez yapıyoruz. `Çanakkale Evlatları Atasının İzinde` projesi kapsamında ilk 2017 yılında Selanik`e iki arkadaşımla beraber pedallamıştım. Daha sonra 2018 yılında Çanakkale Bisiklet Platformu olarak Atamızı anmak için 6 arkadaşımla birlikte Anıtkabir`e gittik. Samsun yolculuğunu uzun süredir planlıyoruz. Ekonomik durumlar, zamanlar derken bugün yapabildik" sözlerine yer vererek heyecanını paylaştı.
"Kurtuluş Yolu`nu pedallayacağız"
Bisikletsever Çetin 10 günlük yolculuklarının ne anlam ifade ettiğini ise şu sözlerle aktardı, "Güzel ve gururlu bir günde birlikteyiz. Çanakkale Bisiklet Platformu gönüllüsüyüm. Turun amacı aslında bisiklet kültürünü, bisikletle ulaşıma farkındalık getiriyor olmak. Aynı zamanda da Çanakkale Anafartalar Kahramanı Atatürk`e saygı ve minnetlerini iletmek. Rotamız Çanakkale Biga, Bursa, İznik, Bolu, Çerkeş, Tosya, Gümüşhacıköy, Kavak ve Samsun. Bu turun son 50 kilometresi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Samsun`a çıktığındaki Kurtuluş Yolu olacak. Kurtuluş Yolu`nda, bizde demir atlılarımızla birlikte Samsun`a pedallayacağız."
"ÇABİP, yüreğiyle hareket ediyor"
Çetin, bisiklet ruhuna dair ise, "Çanakkale Bisiklet Platformu elbette bisikletiyle hareket ediyor ama aynı zamanda yüreğiyle de hareket ediyor. Bugün hem gururluyuz hem de onurluyuz. Bugün hem mutluyuz, heyecanlıyız. Buradan Samsun`a kadar 10 gün boyunca pedallayacağız. Toplamda önümüzde bin yüz kilometremiz var. Dışardan zor gibi görünse de bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e yapılabilecek en güzel hizmeti yapıyoruz. Bu nedenle heyecanlıyım. Boğazım düğüm düğüm oluyor. Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk`ü kahraman olduğu, destan yazdığı bir şehirden, Kurtuluş Savaşı`nın da mücadelesinin başladığı Samsun`a 10 günde bin yüz kilometre pedallıyor olmaz bizim için çok gurur verici. Buradan Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet, saygı ve şükranlarımızı iletiyoruz. Herkese tekrardan çok teşekkür ediyoruz. 10 gün boyunca yapacağımız tüm faaliyetleri sosyal medya hesaplarımızdan sizlerle paylaşacağız. Takip edebilirsiniz. Mesajlarınız bize güç verecek. İyi ki ÇABİP var, iyi ki sizler varsınız. İyi ki bu güzel şehirde yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.
"Kadın isterse yapar"
Samsun Turuna katılan 8 gönüllü arasında tek kadın olan Berfin Bulut`a vatandaşın ilgisi büyük oldu. Bulut yolculuğa çıkmadan önce şu sözleri söyledi, "Başından beri bir kadın olarak beni çok desteklediler. Bu benim için çok önemli ve gururlandırıcı. Hepsine çok teşekkür ederim. Arkadaşlarım ve ÇABİP`in bütün gönüllüleri hep yanımdaydı. Bisiklet sporu erkeklere yönelik gibi görünüyor. Ama kesinlikle öyle değil. Bir kadın istediği zaman yapamayacağı hiçbir şey yok. Ben de biraz bunu göstermek için yola çıktım. Kadın isterse yapar. Atamıza sevgimizi ve saygımızı beden gücümüzle göstermek bizim için önemli. Kadın olarak bu maneviyatı güçlü projeye katılmak benim için çok önemli."
(Seçkin Sağlam)
Paylaş