havadurum

Demirbaş "Huzur bozan müdürü görevden alın"

1321
Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, Çanakkale Merkez Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu müdür değişikliğine dair açıklamada bulundu. Demirbaş, "Görev yaptığı okullarda istenmeyen okul müdürü konumunda olan N.D`nun tekrardan yaşanılanlardan ders çıkartılmayarak gönderildiği okula müdür olarak görevlendirilmesi başta öğretmenler olmak üzere herkesi çileden çıkardı" dedi. Okulda farklı sendikalara üye okul sendika temsilcilerinin ve diğer öğretmenlerin müdür nedeniyle dilekçe verdiklerini belirten Demirbaş, "Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulundaki öğretmenler korku ve tedirginlik içerisinde üst yöneticilerin seslerini duymalarını bekliyorlar. Okulda değişik sendikalara üye okul sendika temsilcileri de dilekçe verenler arasında. Buna rağmen bile bile ladesini yapmayı. Valimizin ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün öğretmenlerimizi, okul çalışanlarını, velilerimizi ve öğrencilerimizi rahatlatacak kararı almalarını istiyoruz" sözlerine yer verdi.
 
"Korku ortamı kol gezmeye başladı"
Demirbaş geçtiğimiz dönemlerde yaşanan sürece dair bilgi vererek, "2020-2021 eğitim öğretim yılında okul müdürü olan N. D`nun öğretmen öğrenci ve velilere karşı olan tutum ve davranışları neticesinde soruşturma ile müfettiş raporları neticesinde Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu müdürlüğünden alınmış ve Ezine Cevatpaşa Ortaokulu müdürlüğüne ataması yapılmıştı. Ezine Cevatpaşa Ortaokulu`nda da öğretmen ve öğrencilerine karşı olumsuz davranışları neticesinde yine soruşturmalar açılmıştır. Görev yaptığı okullarda istenmeyen okul müdürü konumunda olan N.D`nun tekrardan yaşanılanlardan ders çıkartılmayarak gönderildiği okula müdür olarak görevlendirilmesi başta öğretmenler olmak üzere herkesi çileden çıkardı. N.D`nun müfettiş raporu ile okuldan ayrılırken `Geri döneceğim ve göreceksiniz` tehditleri ile kurumda çalışan herkeste öç almak için geliyor düşüncesi ile korku ortamı kol gezmeye başladı" dedi.
 
"Öğretmenler Milli eğitim Müdürlüğü`ne dilekçe yazdı"
Demirbaş, "Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu eski müdürü N.D soruşturma ile okulda yaşanan huzursuzlukların kaynağı olduğu için alınmıştı" sözlerine vurgu yaparak, "Okulda görev yapan öğretmenlerin birçoğu Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe yazarak dilekçelerinde okulda sağlanan barış ve huzur ortamının bu kararla yeniden bozulduğunu ve görevden alınan, okulda yaşanan olumsuzlukların kaynağı olan N. D`nun tekrardan okula döndürülmesinin okul iklimini yeniden bozacağını belirtiyorlar. Okul müdürü olarak Ezine Cevatpaşa Ortaokulu Müdürlüğüne gönderildi. Huylu huyundan vazgeçmiyor demek ki. Gittiği okulda da öğretmen öğrenci ve velilerle kavga edip oradaki okulumuzun da ortamını bozdu" diye kaydetti.
 
"Okul onun olmadığı dönemde büyük başarılara imza attı"
Başkan Demirbaş, "Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu onun olmadığı dönemde büyük başarılara imza attı" sözlerinin altını çizerek, "Okula tekrardan barış huzur ve güven ortamı geldi. Şimdi öğrendik ki Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu`na mahkeme kararıyla tekrardan döndürülüyor. Kararın uygulama aşamasında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzdeki yetkili kişilere durumu sorduğumuzda hangi odaya girsem kararın yanlış olduğunu ve N.D`nun herhangi bir kurumda müdürlük yapmasının doğru olmadığını ve hele alınmış olduğu kuruma tekrardan istenmemesine rağmen verilmesinin yanlış olduğunu belirttiler. `N.D`nun müdür olarak kalması uygun değil` dediler" ifadelerine yer verdi.
 
"N.D ile çalışmanın imkansız olduğunu öğretmenlerden dinleyin"
Demirbaş, öğretmenin huzursuz olduğu bir okulda başarının sağlanamayacağını dile getirerek, "Mahkeme kararlarına uyulması gerektiği anayasal bir gerçek. Yalnız mahkemeler o anki durum ve belgelerle karar vermektedir. Bu kararlar öğretmenlerin velilerin düşünceleri değildir. Okula bir gidin değerli yöneticilerimiz eğitimin asli unsuru öğretmenlerle bir görüşün. N.D ile çalışmanın imkansız olduğunu bir de onlardan dinleyin. Odasına kamera takarak her şeyi kayıt altına alan ve bunları baskı unsuru olarak kullanmaya çalışan bir zihniyetten bahsediyoruz. Okulda proje ve iş üretmek yerine öğretmenle uğraşan, onlara rehberlik ve liderlik etmek yerine yapacakları çalışmalara engel olan bir şahsiyetten bahsediyoruz. Öğretmeni huzursuz ederseniz o okulda başarı sağlamanız mümkün değildir" ifadelerine yer verdi.
 
"Öğretmenler, üst yöneticilerin seslerini duymalarını bekliyorlar"
Başkan Demirbaş, "Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulundaki öğretmenler korku ve tedirginlik içerisinde üst yöneticilerin seslerini duymalarını bekliyorlar. Okulda değişik sendikalara üye okul sendika temsilcileri de dilekçe verenler arasında. Buna rağmen bile bile ladesini yapmayın. Yapmanız gereken çok basit aslında. Alın öğretmenleri karşınıza dinleyin. Vicdanınıza sığdıramadığınızı hukuka sığdırmaya kalkmayın. Mahkeme kararını uygulayın resmi prosedürü yerine getirin. Ama sorumlu bir idareci gibi davranın okulda sorun çıkacağını bile bile bir şeyler yapmadan manzaralı odalarınızda oturmayın. Çağırın N.D`nu ve istenmeyen okul müdürü olduğunu söyleyin kendisine, o kurumu bir daha bozmana izin vermeyiz istifanızı verin herkes rahat etsin deyin. Sorumluluk sahibi idareciler bugünü kurtarmayı değil geleceği kurtarmayı şiar edinir. Kulak verin sessiz çığlıklara. Sadece Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu değil herkes huzura kavuşsun. Müdürlüğü boş olan kurumların öğretmenleri de `Eyvah N.D bize gelecekmiş` diye tedirgin olmasın. Valimizin ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün öğretmenlerimizi, okul çalışanlarını, velilerimizi ve öğrencilerimizi rahatlatacak kararı almalarını istiyoruz."
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş