havadurum

Demirbaş "Terzialan'da değişim zamanının geldiğini görüyorum"

1229

 CHP Terzialan Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısı gerçekleşti. Programa CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi  Serdar Soydan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Kepez Belde Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP Çanakkale Belediye Meclis üyesi adayı Rebiye Ünüvar, CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan, CHP Çan Belediye Başkan adayı Bülent Öz, Geyikli Belde Başkanı Ercan Yılmaz, Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, CHP Önceki Dönem Çan İlçe Başkanı Ümran Aydın, CHP Çan İlçe Başkanı Atilla Erbil ve CHP Çan İlçe Yönetimi, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyesi Adayları katıldı. Terzialan halkının yoğun katılım gösterdiği toplantıda konuşan Terzialan Belediye Başkan adayı Feride Demirbaş, Terzialanı daha iyi yönetmek için göreve talip olduğunu belirterek; “Ben adayım çünkü beldemizin geleceği için değişim zamanının geldiğini ben de herkes gibi görüyorum” dedi. Terzialanlılara projelerini anlatan Demirbaş; “Terzialan`la ilgili sizlerle paylaşacağım 5 hedefim var, beldemizin merkezinden gölet çevresine uzanan yürüyüş ve bisiklet parkuru, yine Kaz dağları yönüne uzanan nefes kesici of-road parkur ve yürüyüş alanlarıyla sağlıklı yaşamı hayatımızın merkezine alacak, Teriazalanı turizm alanında büyük bir gelişime açacağız” dedi. Terzialan’da tarıma yönelik istihdam projeleri gerçekleştireceğini belirten Demirbaş; “Kuracağımız sera ile fidan ekim sürecini erkene almak, beldemizde çiftçilerimize yıl içinde daha fazla ürün alabilmelerini ve gelirlerini artırma imkanı sağlamak, özellikle kadınlarımıza istihdam alanları açmak hedeflerine ulaşacağız” dedi.  Ayrıca, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuracaklarını ifade eden Demirbaş;  “Üreten Terzialan hedefimiz doğrultusunda üreticinin ürününe değer katmak en büyük hedefimiz olacaktır. Bu kooperatifimiz bünyesinde kuracağımız Salça, sos ve Turşu fabrikası, Süt üreticileri için mandıra ve Yöresel ürünler satış mağazası ve internet sitesi ile üretici kazanacak, Terzialan kazanacak” dedi.  Projelerini sıralayan Demirbaş, Terzialanlılara meclis üyesi adaylarını tanıttı.  Aday tanıtım toplantısında konuşan, CHP Terzialan Belde Başkan Adayı Feride Demirbaş; ‘’ Bugün bizler için tarihi bir gün. Hep birlikte tarihi bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculuğun sonunda bu güzel belde için zafere ulaşacağız. Kazanan Terzialan olacaktır. Beni bu onurlu göreve layık gören tüm Cumhuriyet Halk Partililere değerli İl Başkanım İsmet Güneşhan ve Başkan`ım Ümran Aydın`a ve tüm Terzialan örgütüme en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı şekilde bana büyük destek olan çok kıymetli aileme ve eksiksiz büyük ailem Terzialan`a çok teşekkür ediyorum’’ dedi

 
“Terzialan bu yolla çağı yakalayamaz”
Terzialan’da değişim zamanının geldiğini ifade eden Demirbaş; ‘’Kıymetli Terzialanlılar 1 ay sonra oy kabinine girecek ve Terzialan`ın yeni başkanını seçme şansına sahip olacaksınız. O gün kendinize 3 basit soru sorun: `Bu şehri kim daha iyi yönetebilir`, `Bu şehir nasıl daha iyi yönetilir?`, `Bu şehrin kaynakları, doğal güzellikleri nasıl yönetilsin? 28 gün sonra yapılacak seçimde bu sorulara vereceğiz cevap sadece sizi değil, çocuklarınızı, büyüklerinizi, arkadaşlarınızı, güzel beldemizde yaşayan herkesin kaderini belirleyecek. Ben adayım çünkü beldemizin geleceği için değişim zamanının geldiğini ben de herkes gibi görüyorum.  Terzialan bu yolla çağı yakalayamaz, yönetilemez” dedi.
 
“Kadınlarımıza istihdam alanları açmak hedeflerine ulaşacağız”
Terzialan`la ilgili 5 hedefini açıklayan  Demirbaş; “Beldemizin merkezinden gölet çevresine uzanan yürüyüş ve bisiklet parkuru, yine Kaz dağları yönüne uzanan nefes kesici of-road parkur ve yürüyüş alanlarıyla sağlıklı yaşamı hayatımızın merkezine alacak, Teriazalanı turizm alanında büyük bir gelişime açacağız. Kuracağımız sera ile fidan ekim sürecini erkene almak, beldemizde çiftçilerimize yıl içinde daha fazla ürün alabilmelerini ve gelirlerini artırma imkanı sağlamak, özellikle kadınlarımıza istihdam alanları açmak hedeflerine ulaşacağız” dedi.
 
“Üreticinin ürününe değer katmak en büyük hedefimiz olacaktır”
Beldede,  ‘Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ kuracaklarını ifade eden Demirbaş; “Üreten Terzialan hedefimiz doğrultusunda, üreticinin ürününe değer katmak en büyük hedefimiz olacaktır. Bu kooperatifimiz bünyesinde kuracağımız Salça, sos ve Turşu fabrikası, Süt üreticileri için mandıra ve Yöresel ürünler satış mağazası ve internet sitesi ile üretici kazanacak, Terzialan kazanacak. Beldemizde gelişmekte olan meyveciliğin rekabet gücünü artırmak, çevre ilçe ve köylerin soğuk hava deposu ihtiyacı için Lapseki yerine beldemize yönelmesini sağlamak ve yeni girişimcilere destek sağlamak için beldemize bir soğuk hava deposu kuracağız. Yürüyüş yolları, kafeteryası, Piknik Alanı, Su sporları, Bungalov dinlenme evleri ile ailece vakit geçirebileceğiniz, ayrıca her türlü isteğe cevap verebilecek güzellikte kır düğünlerinizi yapabileceğiniz ve tüm çevremizden İstanbul`a kadar gezi ve hafta sonu tatili için grupların ziyaret edebileceği bir alan ve her zaman vakit geçirebileceğiniz bir cazibe merkezini oluşturacağız” dedi. 
 
“Meclis üyesi adayı arkadaşlarımı tanıtmak istiyorum”
Belediye meclis üyesi aday arkadaşlarını tanıtan Demirbaş; “1-Fahrettin Koşar, 2-Sebahattin Demirci, 3-Hüseyin Can, 4-Mustafa Sağın, 5-Nurhan İşçi, 6-Davut Yılmaz, 7-Halit Çayır 8-Osman Sezen Ve Kontenjan Adayımız Sayın Ahmet Tekin. Desteğiniz ve güveniniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, şahsım ve arkadaşlarım adına saygılarımı sunarım’’ ifadelerini kullandı. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş