havadurum

Deniz, "Markalaşma çalışmalarımız devam ediyor"

2606
Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) 2023 yılı ilk Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Birol Çetin başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Meclis ve Komite Üyelerinin katılımıyla Borsa Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu`nun onur konuğu olarak katılımıyla gerçekleşen ÇTB Ocak ayı olağan meclis toplantısında, faaliyetler hakkında bilgilendirme yapan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz ise yaptığı konuşmasında; "Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak Çanakkalemizin coğrafi konumunun, kültürünün, tarihinin kıymetini bilerek çok daha fazla çalışacak, Çanakkalemizi daha iyi yerlere getirmek için mücadele edeceğiz. Bilinmesini istiyorum ki ortak aklın gücüyle hareket edildiğinde kazanılmayacak başarılmayacak hiçbir şey yoktur. O yüzden altını çizerek belirtmek istiyorum ki gücümüz birlikteliğimizdir" diye belirtti.
 
"Üretim değerini arttırmayı hedeflemekteyiz"
Deniz, ÇTB üyelerine seslenerek, "Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Çanakkale Ticaret Borsası Değer Zinciri Analizi Eğitimi projemiz geçti. Projemiz kapsamında Çanakkale`de üretilen ürünlerimize olan talebi ve ihracat rakamlarımızın arttırılmasını, ürünlerin pazarlama konusunda ciddi sorunlar yaşayan işletmelerimizin pazarlama kanalları altyapısının oluşturulması amacıyla, Çanakkale`de üretilen tarımsal ürünlerin toplam üretim değerini arttırmayı hedeflemekteyiz. Markalaşma çalışmalarımız devam ediyor. Türk Patent ve Marka Kurumunca Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni 141. Sayısında Yayımlanan Başvuruların Sıralı Listesinde Çanakkale Domatesi askıya çıkmıştır" dedi.
 
Semizoğlu, "ÇTSO, olarak her türlü işbirliğine hazırız"
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı.Selçuk Semizoğlu ise "Şubatın başında ekibimizle Makedonya`ya gideceğiz. Seyahatlerimizin amacı artık ihracat yapmamız gerektiğine inanıyoruz, Ürettiğimizi dışarı satmamız gerektiğine inanıyoruz. Sıradan işlerden kurtulmamız lazım, fuarlar her geçen gün etkisini yitiriyor. Bizim şehir olarak ilimizi ürünlerimizi daha etkili tanıtmamız lazım. İkili görüşmeler yapmamız lazım. Mesela zeytinyağında dökme değil markalı ürünlerimizi satmamız lazım. Nereye gitsek Çanakkale ile ilgili herkesin bir anısı hatırası var. İhracat için hiçbir eksikliğimiz yok. Şimdi bir seçim sürecine girdik. Biz iş insanlarını zorlayan kararlar alınıyor, maaş zamlarından piyasadaki dalgalanmaya kadar maliyetlerimizi ciddi arttırıyor, ama biz güçlü iş insanlarıyız. Dirençliyiz. Dünyanın neresine gidersek gidelim bizler başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü işbirliğine hazırız." şeklinde konuştu.
(Atilla Akın)
Paylaş