DOLAR 32.339 %0.10
EURO 35.2023 %0.06
G.ALTIN 2247.3407 %0.17
BITCOIN 65881.0708 %-2.19
ETHERIUM 3419.1911 %-2.49
havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

Derbi üzerine; Kim kazanacak, kim kopacak!

Süper Lig'de 16. hafta nefes kesen bir derbi mücadelesine sahne olacak. Ligin dev kulüplerinden Fenerbahçe Kadıköy'de Beşiktaş'ı ağırlayacak.

58422

 

İki ekip de şampiyonluk yolunda oldukça kritik olan karşılaşmadan mutlak 3 puan ile ayrılmak istiyor. Derbi, Teknik Direktörlerin ‘Gitme ya da Kalma maçı” olacak. Ersun Yanal mı ? Abdullah Avcı mı ? Sonucunu hep birlikte göreceğiz. Ersun hocanın agresif ve gole yönelik bir futbol oynatacağını sanmıyorum. Çünkü; kendi evinde derbi kaybetmeme geleneğinin bozulduğu an, o kulübede bir daha oturamayacağının farkında. Daha defansif başlayıp, skora göre hareket etmeyi deneyecek. Abdullah Avcı ise, kredisinin son demlerinin farkında ve buradan alabileceği bir galibiyetin onu devre arasında Beşiktaş’tan ayrılma korkusundan uzaklaştıracağını biliyor.

İki takımda da, sakat ve cezalı isimler bulunurken, oyuncuların kupada gösterdiği performanslar; Ersun Yanal ve Abdullah Avcı`nın derbi kadrolarını oluşturmada kolaylık sağlayacak.  Futbolcuların genel performanslarını değerlendirecek olursak;
...... Fenerbahçe’de yükselen form düzeyi ile dikkatleri üzerine toplayan Deniz Türüç belki de bu derbinin Fenerbahçe adına kilit ismi olacak. Ayrıca, takımın genç jenerasyonu Ferdi Kadıoğlu hocasından formayı kaparak, rüştünü ispat edecek. Tahkim Kurulu`ndan 2 maç ceza alması ve derbide forma giyemeyecek Rodrigues`in forması için ilk aday Tolga Ciğerci olarak görünüyor.
..... Beşiktaş’a gelecek olursak;  Tedavisi devam eden N`Koudou`nun takıma dönmesi bekleniyor. Victor Ruiz ise hafta başından bu yana takımla antrenmanlara çıkıyor. Bu iki futbolcunun sahada olması demek, Beşiktaş’ın büyük avantajı. N’koudou’nun yokluğunda kanatları kullanamayan ve Burak Yılmaz’ı topla buluşturamayan Beşiktaş, böylelikle rahat bir nefes almış olacak. Kaleciler açısından bakacak olursak, Altay’ın düşük performansına karşın, Beşiktaş kalecisi Karius’un tecrübe ve kalitesi skor üzerinde belirleyici olacak.   
İki takımın forvetleri maç seçerek,  kalitelerinin altında performans gösteriyor. Ama; Burak Yılmaz’ın eskiyi mumla aratan ve takım içinde akort bozan hareketleri rahatsızlık verici boyuttu. Bu da takımın bir kişi eksik maçı tamamlamasına neden oluyor. Fenerbahçe forvet konusunda Vedat Muriç’ten daha çok faydalanıyor. Gol yollarında sıkıntı yaşamalarına rağmen, ileride güven veren ve her an gol atabilecek bir forvetleri var.
Gelelim maçın hakemine .... Cüneyt Çakır alışageldiğmiz şekilde ; ‘Ne şiş yansın, ne kebap’ yaklaşımı ile sahada düdük çalacak. Öncelikle iki takımın da itiraz edemeyeceği bir hakem olması ve MHK’nın maç skoru ne olursa olsun ‘Daha ne yapalım Türkiye’nin en iyi hakemini atadık’ diyebileceği bir hakem. Açıkçası şunu belirtmek gerekirse, Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçlardan zevk almayan milyonlar var. Her pozisyona düdük çalan, kimseyi üzmek istemeyen, oyunun sürekliliğini bozan bir hakem Cüneyt Çakır.  Son sözü söyleyecek olursak; derbinin skorunu Teknik Direktörler Yanal ile Avcı belirleyecek. Ne futbolcular ne hakem öncelikli faktör olmayacak. Kazanan mutlu olup, takımının başında yoluna devam edecek, kaybedenin ise bulunduğu kulübede yeri olmayacak….