havadurum

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

921

 Çanakkale Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü’nde 2018 Yılı Merkezi Yerleştirme Sınavında merkezde ve ilçelerde dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. ASO Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, öğrenciler ve veliler katıldı. Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Özkan’ın yaptığı konuşma ile başladı.  Daha sonra ödül törenine geçildi. Törende ilk ona giren öğrencilere ödülleri verildi. Özkan, öğrencileri, gelecekte rekabet gücü yüksek öğrenciler olarak yetiştirmek istediklerini söyledi. Gösterdiği başarılardan dolayı öğrencileri tebrik eden Özkan; “2 Haziran tarihinde yapılan merkezi sınavlarda Çanakkale İl genelinde oldukça başarılı ve verimli bir süreç yaşadık. Doğal olarak bu süreç içerisinde başarılarıyla öne çıkan çok kıymetli öğrencilerimiz var. Biz de onların bir kısmını bugün burada hem bu güzel başarılarından dolayı ödüllendirmek istedik. Biz de bu başarıları ile ilgili kendilerini tebrik etmek için kendilerini davet ettik. Yanlarında ailelerin olmasını istedik. Çocuklarının bu güzel başarılarını sevinç ve mutluluklarını birlikte yaşasınlar istedik. Sadece amacımız buydu. Onlara takdir ve tebriklerimizi iletmek istiyoruz” dedi. 

 
“Sonuçlar açıklandığında öğrencilerimiz, Çanakkale’miz ve ülkemiz adına hayırlısı olur”
Ayın 13’ünde sınav sonuçlarının açıklanacağını söyleyen Osman Özkan; “Bu tür sınavlarla ilgili yapılacak olan süreçlerde de mutlaka yine derece yapan çocuklarımız olacaklar. Ama biz genel ve ana sonuçlara baktığımızda Çanakkale’mizin yine oldukça başarılı bir süreç ortaya koyduğunu görmek de bizler adına memnuniyet verici oluyor. Ben bunları da sizlerle paylaşmak istedim. Ayın 13’üne kadar merkezi yerleştirme, yerel yerleştirme sürecimiz aynı zamanda birlikte devam ediyor. Sonuçlar açıklandığında hem öğrencilerimiz adına hem Çanakkale’miz adına hem de ülkemiz adına güzel ve faydalı çalışmaların başarılı sonuçların ortaya çıkacağını umut ediyoruz. Diğer tarafta biz çocuklarımızı geleceğe etkin bir şekilde hazırlamak istiyoruz. O açıdan özellikle baktığımızda son yıllarda eğitime ayrılan imkanların ve fırsatların oldukça geliştiğini ve artık dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilecek güçte öğrencilerimizin yetiştiğini görmek bizler adına da mutluluk verici oluyor. Özellikle bu yıl biz okullarımızda robotik kodlama üzerinde ciddi çalışmalar yaptık. Ve biz bu yıl yeni bir teknolojiyi, sanal gerçekliği konuştuk” dedi.
 
“Endüstriyel tasarım merkezimiz, 75 bin öğrenci, 5 bin 500 öğretmenimize açık olacak”
Endüstriyel tasarım merkezinin 75 bin öğrenciye ve 5 bin 500 öğretmene açık olacağını söyleyen Özkan; “Yakın bir zamanda Güney Marmara Kalkınma Ajansımız tarafından açıklanan projelerde Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Endüstriyel tasarım merkezimiz de bu kabul edilen projeler içerisinde gerçekleşti. Bu da çocuklarımızın yeni teknolojiyi etkili ve verimli kullanılması anlamında yeni bir merkez olur. Kuracağımız bu merkez Çanakkale’mizde öncelikle merkezi ve teknik eğitim öğrencilerine ağırlıklı bir merkez olmakla birlikte ana çerçevede 75 bin öğrencimiz ve 5 bin 500 öğretmenimize açık bir merkez olacak. Ve bu şekilde biz aynı zamanda ülkemiz adına da yeni teknolojilerin üretilmesi için bir başlangıç olmasını umut ediyoruz. Çünkü çocuklarımızı, gençlerimizi gelecekte rekabet gücü yüksek bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. 2018-2019 öğretim yılında eğitim kurumlarımızda yapay zeka ile ilgili de çalışmalar yürütmek istiyoruz. Bu çerçevede el birliğiyle yaptığımız eğitim çalışmalarının belki bugün de böyle küçük bir gösterisi oldu. Baktığımızda bugün burada Çan’dan Gelibolu’dan öğrencimiz var. Biga’dan öğrencimiz var. Bu bizim yelpazemizin de il genelinde yayıldığının bir göstergesidir” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş