havadurum

Ders programına 'Cuma namazı' ayarı

1405

 Merkez Atatürk Ortaokulu Yönetimi tarafından okulun ders zaman çizelgesini Cuma Günü 5 saat, öğlen sonu 2 saat yaparak 11:55-12:55 olan öğle arasını 12:50-14:00 yapması veli ve öğretmenlerin tepkisine yol açtı. Öğrenci velileri ve öğretmenler de konu ile ilgili farklı iddialarda bulundular. Uygulamaya karşı çıkan öğretmen ve veliler, Cuma günü öğle arası saatlerinin öğrencileri Cuma namazına götürmek amacı ile değiştirilerek sabah ders saatlerinin 5 saate çıkarıldığı iddiasında bulundular.  

 
“Mezhep ayrışmasından korkuyoruz”
Kararın Okul Aile Birliği’ne başvurmadan yönetim tarafından kendi kendine alınan bir karar olduğunu belirten veli ve öğretmenler, bölgede aynı zamanda birçok Alevi ailenin de olduğunu, bu ailelerin okul yönetimine şikayette bulunduklarını ancak dikkate alınmadığını söylediler. Öğretmen ve veliler okulda yaşanacak bir Alevi-Sünni ayrışmasının yaşanması olasılığı ile tedirgin olduklarını ifade ederek, din konusunun Milli Eğitim’den uzak tutulmasını istediklerini belirttiler. 
 
“Çocuklarımızı son ders saatine gönderemeyiz”
Öte yandan, çalışan ailelerin değiştirilen zaman diliminde belirlenen öğle arasında, çocukları ile ilgilenebilmelerinin mümkün olmayacağını belirterek, öğle arası olması gereken zaman dilimine konulan söz konusu ders saatine çocuklarını göndermeyebileceklerini ifade ediyorlar.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş