havadurum

Ders zili 77 bin öğrencimiz için çaldı..

1012

 Yeni eğitim-öğretim yılı, ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de törenlerle başladı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü İdari Davalar Daire Başkanı Sema Doğru, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, İl Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Törenin devamı Cevatpaşa Ortaokulu’nda gerçekleşti. Cevatpaşa Ortaokulu’ndaki törene Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü İdari Davalar Daire Başkanı Sema Doğru, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, İl Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören kapsamında öğrenciler, çeşitli şiirler okuyarak eğitim-öğretim yılına ‘merhaba’ dediler. 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış töreni kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ve Daire Başkanı Doğru, açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından Cevatpaşa Ortaokulu öğrencileri, halk oyunları gösterisinde bulundu. Katılımcılar öğrencileri, gösterdikleri performanstan dolayı alkışladı. 

 
“Çanakkale’mizi 2023 eğitim hedeflerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaktayız”
İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz; “2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 310 okulumuzda görev yapan 5 bin 500 öğretmenimizin, 77 bin öğrencimizin ve velilerimizin sevinç ve heyecanına yürekten katılıyorum. Bir ülkenin kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergelerinden biri, o ülkenin eğitime verdiği önem ve eğitim sistemidir. Bugün, bilim ve teknolojide, kültür ve sanatta, iktisadi kalkınma düzeyinde önde gelen ülkelerin tamamı, bu gelişme ve ilerlemeyi kuşku yok ki, eğitim ve öğretime verdikleri öneme borçludurlar. Dolayısıyla bir ülke için yapılacak en önemli yatırım, hiç kuşkusuz insan kaynağına, özellikle çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Eğitim sisteminde aldığımız mesafe ve ilerleme, dünyadaki gücümüzü ve yerimizi belirleyen en önemli etkendir. Eğitim, üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. Bakanlığımız tarafından hazırlanan 2023 eğitim vizyonu, bize bu süreçte rehberlik etmektedir. Çanakkale’mizi 2023 eğitim hedeflerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Tüm eğitim kadromuzla şehrimiz, ülkemiz için yarının büyüklerini elimizden gelen gayreti göstererek eğitiyoruz. Bu konuda her geçen yılımız bir önceki yılımızdan daha verimli geçmektedir. Bugüne kadarki çalışmalarından dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da eğitim kadromuzla beraber daha iyi sonuçlara ulaşacağımıza inanıyoruz. Elbette ki, güzel işler, güzel mekanlarda olur, güzel işler, güzel mekanları hak eder. Eğitim camiası olarak daha güzel işleri, daha güzel mekanlarda yapmamız için devletimiz ve özel sektörümüz tarafından çok değerli çalışmalar, çok değerli yatırımlar yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. 
 
“Hiçbir vatan evladını kaybetmek, geride bırakmak lüksümüz yoktur”
İl Müdürü Yılmaz; “Eğitim sadece fiziki ve maddi yatırımla yapılacak bir faaliyet alanı değildir. Eğitim camiası olarak bir mabet gibi saygı duyduğumuz okullarımızda verdiğimiz eğitimin temel unsuru kuşkusuz olarak öğretmenlerimizdir. Saygı değer öğretmen arkadaşlarım, bütün çocuklara bakışımız birdir, aynıdır. Bu güzel ülkenin her evladı bizim için aziz bir emanettir. Bu ülkenin hiçbir evladını kaybetmek gibi bir lüksümüz yoktur. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu ülkenin bütün çocuklarına sahip çıkacağız. Hiçbir vatan evladını kaybetmek, geride bırakmak lüksümüz yoktur. Gençlerimizin akademik olarak donatılmalarının yanında manevi değerlerimizle donatılmış olarak yetiştirilmelerinden de mesulüz. Tüm çocuklarımız sahip çıkmalı, bir çocuğumuzu bile dahili ve harici betahların ağlarına kurban etmemeliyiz, etmeyeceğiz. Sevgili öğrenciler,  geleceğin güç ve çağdaş Türkiye’sini yaratacak olan siz gençlerin eğitim hayatınızın her aşamasında başarıya koşan, akılcı, milli değerlerinin bilincinde, ahlaklı, engellerle mücadele eden, dürüst bireyler olarak yetişmeniz için elinizden gelen gayreti göstereceğinize inancımız tamdır. Saygı değer veliler, en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızın donanımlı ve çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirilmesinde sizlerin görevi, evlatlarınız güvenerek sahip çıkmak ve eğitimin her aşamasında onları desteklemektir. Eğitim sürecinde okulu kendi yuvanız olarak görüp sahiplenmektir” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş