havadurum

Devir teslim töreni öncesinde ÇTSO'ya gitti

345

 Çanakkale Kent Konseyi’nin geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel kurulunu kazanarak Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Engin Kandemir, devir teslim töreni öncesinde soluğu ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin’in yanında aldı. Kandemir ziyarette ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Emin Bacak, Fatih İş, Fikri Kutlu ve Genel Sekreter Sema Sandal ile bir araya geldi.    Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin; Engin Kandemir`i tebrik ederek seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu,  Kent Konseyinin bundan böyle Çanakkale Ruhu ile birleştirici olarak hizmet için çalışacağına inandığını belirtti. Ziyarette konuşan Kandemir; "Bize güvenen dostlarımıza, büyüklerimize, kardeşlerimize teşekkür ederiz Çanakkale`yi, kimseyi ötekileştirmeden, Çanakkale`yi gerçekten seven insanlarla hep birlikte yönetmek isteyen yüreği güzel insanlarla birlikte olacağız. İnancın ve adaletin savaşçıları değerli dava arkadaşlarımla çıkmış olduğumuz kutlu yolda Yüce Allah bizleri muzaffer eylemiştir. Çanakkale için yapılacak her faydalı işte desteğimiz tamdır" dedi. 

 
“Popülist uygulamaların ortadan kaldırılmasını istiyoruz”
Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu ÇTSO Yönetim Kurulunun 17 maddelik bildirgesi hakkında bilgi vererek Belediye ile ilgili maddeleri hatırlattı. Semizoğlu; "Çanakkale Belediyesi`nin, 3 adet AVM yapımına olumlu görüş verdiği alanda, hava mania hattında kaldığı ve Atatürk Caddesi trafiğini olumsuz etkileyeceği gerekçesi üreterek Yat Limanı hakkında Bakanlığa olumsuz görüş bildirdiğini hatırlatıyor; ÇTSO tarafından hazırlanan ve ÇED Olumlu Belgesi alınan Çanakkale Yat Limanı Projesi`nin önüne koydukları bu engelin kaldırılmasını, Çanakkale Yat Limanının bir önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Yıllardır bir çözüm üretilemeyen şehiriçi trafik ve otopark sorununa bir nebze katkı sunmak için, Çanakkale`de ticaretin nefes alması için Çanakkale Ticaret Sitesi Projemizin yeriyle ilgili yasal düzenlemenin yapılmasını istiyoruz.  Çanakkale`de var olan ve anlaşılmaz bir şekilde, birbirinden değişik mania alanı haritalarının tekilleşmesini, popülist uygulamaların ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.
 
 
“Onların yeri tarihin çöplüğü olacaktır"
İsteklerini sıralamayı sürdüren Semizoğlu; “Ülkemizde parsel bazında imar uygulaması yapılan tek kent Çanakkale`dir. Çanakkale`yi geleceğe taşıyacak imar planlarının ada bazında yapılmasını, kişisel rantlar sağlamak için değil kentin gelişimi için yapılmasını, Şahıs veya tüzel kişi arazilerine de popülist uygulamalardan uzak, eşitlik ilkesi ve hakkaniyetle uygun imar planlarının yapılmasını, -Üzerinde yapı olan veya olmayan tüm kamu arazilerinin imara değil halkın kullanımına açılmasını, yeşil alan olmasını istiyoruz. 2023 hedeflerine ulaşacak güçlü bir ekonominin güçlü bir Çanakkale ile mümkün olacağına inanıyoruz. Çanakkale`nin gelişimine yıllardır engel olan, yatırımlara set vuran, mevcut potansiyeli atıl tutan ve ekonomisine zarar veren anlayışın,  ‘küçük olsun benim olsun’ zihniyetinin Çanakkale`de artık olmamasını istiyoruz. Onların yeri tarihin çöplüğü olacaktır" dedi. Kandemir’in Kent Konseyi Başkanlığına seçilmesinin ardından, devir teslim töreni öncesinde ÇTSO’ya yaptığı ziyaret dikkat çekti. 
(Haber Merkezi)
Paylaş