havadurum

Devlet Hastanesi Başhekimi Çömez; "Yeni hastane çalışmaları hızla devam ediyor"

1471

 Hamidiye Mahallesi Yeni Devlet Hastanesi’nde kurulan Yeni Devlet Hastanesi’nin ne zaman açılacağı kamuoyu tarafından merak konusu. Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf İlker Çömez hastanenin tam olarak ne zaman açılacağı konusunda şu anda belirgin bir durum olmadığını ifade ederek; “15 gün veya 1 ay içerisinde resmi olarak bilgi vereceğiz. Ancak çalışmalar son sürat devam ediyor” dedi. 

Kepez’de yapılan Yeni Devlet Hastanesi’nin ne zaman açılacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. TOKİ binalarının bulunduğu bölgede 100 dönüme yakın arazide 400 yataklı olarak kurulan hastane, Çanakkale’nin ve bölgenin büyük ölçüde hasta ihtiyacını karşılayacak. Hastanenin ne zaman açılacağı ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf İlker Çömez, hastanenin ne zaman hizmete gireceği konusunda kendileri içinde belirgin bir durum olmadığını ifade etti. Hastanenin kamuoyu tarafından merakla beklendiğini söyleyen Çömez; “15 gün veya 1 ay içerisinde resmi olarak bilgi vereceğiz. Diğer hastanelere bazı hastaları dağıtmamız gerekiyor. Hasta taşıyacağımız için yoğun bakımları azaltmamız gerekiyor. Dediğim gibi tüm durumları resmi ve sizin kanalınız ile kamuoyu ile paylaşacağız. Çalışmalar artık son noktada” dedi.    
 
“Resmi olarak açıklama yapılacak”
Yeni Devlet Hastanesi’nin açılışı ile ilgili olarak kısa sürede resmi olarak açıklama yapılacağını ifade eden Çömez; “Hastane ile ilgili çalışmalar devam ediyor ancak bizde bilemiyoruz. Şu anda alt yapı sondaj çalışmalarımız var. Bizde bu konuda sorunun cevabını vermeyi istiyoruz. Önümüzü gördüğümüz andan itibaren kamuoyuna bilgiyi vereceğiz. Açılma, taşınma konusunda bilgilendireceğiz. Ancak bunun resmi olması gerekir. Fakat durumla ilgi bir netlik yok. Ancak büyük ihtimal ile 15 gün veya 1 ay içerisinde resmi olarak bilgi vereceğiz. Diğer hastanelere bazı hastaları dağıtmamız gerekiyor. Hasta taşıyacağımız için yoğun bakımları azaltmamız gerekiyor. Dediğim gibi tüm durumları resmi ve sizin kanalınız ile kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş