DOLAR 32.3356 %0.09
EURO 35.2211 %0.12
G.ALTIN 2247.1503 %0.16
BITCOIN 65693.0202 %-2.47
ETHERIUM 3414.3341 %-2.63
havadurum

Dışarıdan imrenilen bir kentte yaşıyoruz…

Çanakkale için çok şey yazılıp, söyleniyor… Doğası, kültürel değerleri ile Türkiye'nin eşsiz güzelliklerinden birinde yaşıyoruz… Öyle ki; dışarıdan bakıldığında imrenilen, herkesin gezip görmek istediği, "Bu yaz mutlaka Çanakkale'ye gidelim" ya da "Emekli olunca burada yaşayalım" gibi hedefleri arasında bulunan bir kent… İşte biz, böyle bir şehirde yaşıyoruz…

5753

 

İnternetin fenomenlerinden “Onedio” isimli web sitesi, “Tatil Planlarınızda Acil Değişikliğe Sebep Olacak Çanakkale`nin 17 Ayrı Noktası” isimli derlemesi ile bizi bile Çanakkale’ye hayran bıraktı...

 

İşte o derlemeden küçük notlar…

 

Tatil planı yapıyor işin içinden çıkamaz duruma mı geliyorsunuz? Sakinlik mi yoksa hareketli bir tatil mi olsun istiyorsunuz? Gittiğiniz yerde denizin altını ve doğasını da merak ediyor musunuz? O zaman Gökçeada ve Bozcaada gibi iki cennet adaya sahip Çanakkale`yi planlara katma zamanı gelmiş demektir.

 

1. Uğurlu Gizli Liman Koyu

Gökçeada`nın batısında bulunan gizli limanın 750 metrelik sahilinde hiçbir yapı yoktur ve bu Ege`deki ender bakir koylardan biridir.  Gizli Liman iri çakıl taşlı plajı, masmavi denizi, ardında çam ormanları ile sizleri bekliyor.

 

2. Assos Sokakağzı Plajı

Assos sahilindeki Sokakağzı, Koyunevi Köyü`nün sahil kısmına verilen isim. Zeytin ağaçları arasından taş yığma evleri görebileceğiniz evleri ile şirin bir plaj.

 

3. Bozcada Ayazma Plajı

Turkuaz renginde denizi ve incecik kumu ilk defa gelenleri şaşırtacak güzellikte bir kumsal burası. Plajın en keyifli yanlarından biri tahta sandalyeli ekose örtülü plaj restoranları. Adanın en popüler, dolayısıyla en kalabalık plajı.

 

4. Dardanos Plajı

Ege ve Marmara`nın zarif maviliği ile İda`nın zümrüt yeşilinin buluştuğu Dardanos sizleri çağırıyor.

 

5. Assos İskele

Küçük ve şirin Assos İskelesi`nde eski palamut depoları yeni otel ve restoranlar denize sıfır konumda. Otellerin hemen ön tarafında ahşap masalar bu huzur verici ortamda misafirlerini bekliyor.

 

6. Karabiga Kocakum Koyu

Karabiga’nın yaklaşık 1 km kuzeyinde, kaleler ile Şahmelek arasında muhteşem güzellikte koylar ve bir o kadar güzel falezlerle karşılaşırsınız. Doğallığı bozulmamış bu koyların en ünlüsü Kocakum Koyu olmakla birlikte; Söğütlüyalı, Fırıncık, Mersin ve henüz adı konulmamış bir sürü koyu da görülmesi gerekenler listesine alın.

 

7. Kumburun Taşkapı Koyu

Çanakkale ili Ezine ilçesine bağlı Kumburun Köyünün bir koyu Taşkapı. Yol üstünde olmadığından çok fazla bilinmiyor burası. Kumburun Köyü`nden saptıktan sonra çam ağaçlarının gölgesinde yaklaşık 10 dakikalık bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz

 

8. Tavaklı Sahili

Antik çağlardaki adı Larissa olan Tavaklı Köyü`nün günümüze kadar ismi pek çok kez değişmiştir. Köyün plaj alanı Tavaklı İskelesi adıyla anılır. Geçmişte meşe palamudu ihracatı yapılan iskele artık olmasa da şirin sahilinin kapıları hep açık.

 

9. Mermer Burnu-Akvaryum Koyu

Bozcaada’nın şirin ve canlı yerlerinden biri olan Mermer Burnu Koyunun bir diğer adı da Akvaryum Koyu’dur. Koy etrafında yüzen çeşitli balıkların çokluğundan dolayı bu koyun ismi halk arasında Akvaryum Koyu olarak adlandırılmakta. Yaz aylarında ilginin arttığı koy, balık çeşitliliğinin oldukça fazla olmasından dolayı denizaltına dalarak, keşfetmek için son derece ideal.

 

10. Assos Kadırga Koyu

Küçükkuyu-Assos arasında bakirliğini korumuş harika bir koy. Tertemiz deniz suyu insanı etkiler.

 

11. Büyük Kemikli Burnu

Huzurlu, sakin bir tatil geçirmeyi düşünüyorsanız Saros`daki Büyük Kemikli Burnu`nu mutlaka ziyaret etmelisiniz.

 

12. Çardak Kum Adası

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde "Kum Adası" olarak bilinen bölge, her yıl ağustos ayında Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen ve "şifa arayan" kişilerle doluyor.

 

13. Geyikli Sahili

Yeşille mavinin kucaklaştığı Geyikli sahilleri eşsiz doğal güzelliği ile görülmeye değer bir tatil beldesi. 

 

14. Güneyli Sahili ve Bakla Burnu

Gelibolu-Çanakkale istikametinde ilerlerken yolun sağında ve altında kalan Güneyli, balığı ve oksijeni bol, küçük, şirin bir köy. Köy sakinleri geçimlerini çiftçilik ve balıkçılıkla sağlıyorlar.

 

15. Güzelyalı Plajı

Çanakkale merkezinde denize girilebilecek plaj imkanı çok azdır fakat şehrin çevresinde denize girebileceğiniz en yakın plaj Güzelyalı Plajları`dır.

 

16. Kefaloz (Aydıncık Plajı)

Bol kumlu plajı daha çok yabancı turistler tarafından tercih edilse de iyi rüzgar alan bir yerde olduğu için de rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü için paha biçilmez bir yer.

 

17. Kömür Limanı

Saros Körfezi’nde, hiçbir yapılaşmanın olmadığı en bakir koy Kömür Limanı, her yaz su altı tutkunlarını ağırlıyor.