havadurum

Doç. Dr. Küçük, "Güçlendirilmiş parlamenter sistemi" anlattı

684
Çan`da Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi tarafından organize edilen, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sönmez Küçük`ün konuşmacı olarak katıldığı "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" konulu konferans ilgi gördü. Çanakkale`de CHP`nin etkili isimlerinden, 20, 22 ve 23`üncü Dönem Çanakkale Milletvekili ve 23`üncü Dönem TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük`ün oğlu Doç. Dr. Sönmez Küçük, ülke yönetiminde parlamenter sistemin önemine vurgu yaptı. 
Panel ilgi gördü 
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Gökay Bulut`un açılış konuşmaları ile başlayan konferansa, CHP Çanakkale Eski Milletvekili ve Çan eski Belediye Başkanı Ali Sarıbaş da katıldı. ADD Şube Başkanı Gökay Bulut, "Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sönmez Küçük`ün konuk olduğu "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" konulu konferansımızı gerçekleştirdik" diyerek katkı sunanlara ve katılanlara teşekkür etti. Çok sayıda katılımcının dinlediği panel, "Güçlendirilmiş Parlamenter sistemin" özelliklerinin bilinmesi, demokrasiye etkisinin anlaşılması konusunda dikkatle takip edildi. 
Ülkenin gündemi; Güçlendirilmiş parlamenter sistem"
Panelde, 2017`de yapılan referandum ile temelleri atılan ve 2018 yılından bu yana ülkenin yönetildiği "Partili Cumhurbaşkanlığı" sisteminde, ülkenin demokrasi ve haklar bakımından gerilediğine vurgu yapıldı. "Güçlendirilmiş parlamenter sistem" konusunda iktidar bloğu dışındaki neredeyse tüm partilerin hem fikir olduğu biliniyor. CHP ve İYİ Parti`nin lokomotifi olduğu Millet İttifakı ve beraberindeki tüm partilerin katkı sunduğu "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" üzerine çalışmalar da devam ediyor. Ülkenin yönetim sistemini tartıştığı, parlamenter sisteme dönüş konusunda ülke genelinde büyük bir talep olduğu bu dönemde, Çan`da gerçekleştirilen ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sönmez Küçük`ün konuşmacı olarak katıldığı "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" konulu konferans büyük ilgi gördü.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş