havadurum

Doğa ile uyumlu Arıtma Tesisi için imzalar atıldı

342

 Dardanos su Arıtma Tesisi projesi için imzalar atıldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın makamında gerçekleştirilen imza törenine, ihaleyi alan ARTAŞ Endüstriyel Tesisler Taahhüt ve Anonim Şirketi yetkililerinin yanı sıra Başkan Yardımcıları ve Güzelyalı, Dardanos muhtarları da katıldı. İmza öncesi proje ile bilgilendirmede bulunan Başkan Gökhan, projenin koku yapmayan, doğa ile uyumlu, fazla yer kaplamayan ve ekonomik bir tesis olacağını belirtti. Toplam 783 gün sürecek projenin, 17 Milyon 329 Bin TL’lik maliyetle hayata geçirileceğini ifade eden Gökhan; “Proje, umarız hayırlısı ile bir an öce biter. Güzelyalı, Dardanos giderek büyüyen bir bölge. Yerleşim ile uygun bir biçimde talep görüyor. Alt yapı yapımlarına da devam ediyoruz. Nihai olara bir buçuk sene içerisinde bölge baya bir gelişmiş olacak” dedi.  

 
“Proje maliyeti 17 Milyon 329 Bin TL”
İhale sürecinin 2016 Ocak ayında başlandığını belirten Başkan Gökhan; “Güzelyalı Dardanos Atık su Arıtma Tesisi’nin sözleşmesi için toplandık. Güzelyalı’da bir su arıtma tesisi inşaatı olacak ancak bu farklı bir yapı. Bu ‘İfas Prosesi’ denilen bir yapı. Koku yapmayan, doğa ile uyumlu, az alan kapsayan, daha küçük yerlerin suyunu arıtması için kullanılan bir proses. Projenin, yapım ihalesi ile ilgili 2016 Ağustos ayından ihale sürecine başlandı. 31 Ocak 2016’de ihale fiyat teklifleri sunuldu. Ancak maliyetin üzerinde gelmesi sebebi ile o ihale iptal edildi. Yeniden 22 Mart tarihinde ihaleye çıkıldı. İhale üç aşamalı gerçekleşti. 18 Nisan’da 9 firma ihaleye katılım sağladı. Mali yapısı ve iş bitirmeleri değerlendirildiğinde 8 firmaya yeterlilik verildi. İkinci aşamada 17 Nisan tarihinde yedi firma tekliflerini sundular. Tekliflerin incelenmesi ve karşılıklı görüşmeler neticesinde esas teklifler 29 Haziran’da sunuldu. Yapılan değerlendirmelerde 6 firma yeterli görüldü. Son aşamada 11 Temmuz’da birinci fiyat tekliflerini yeterli kalan firmalar sunmuşlar. 12 Temmuz’da da ikinci ve son fiyat tekliflerini komisyona sunuşlar ve ihale nihai olarak 17 Milyon 329 Bin artı KDV ile en uygun fiyat teklifinde bulluna ARTAŞ Endüstriyel Tesisler Taahhüt ve Anonim Şirketine kalmıştır” dedi. 
 
“Güzelyalı ve Dardanos gelişen bölgelerimiz olacak”
Güzelyalı ve Dardanos Bölgelerinin bir buçuk yıl içerisinde alt yapısı hazırlanış ve gelişmiş bölgeler olacağını ifade eden Gökhan; “Burada yüzde 19’luk bir kırım olduğunu görüyoruz. İşin 390 gün yapım süresi var. 365 gün işletme olacağı ve toplam 785 günlük bir iş birliğimiz olacak ve bunun sözleşmesini karşılıklı olarak yapacağız.  Bu süreç başlamış olacak. Değerli muhtarlarımızda bu sözleşmeyi senelerdir bekliyorlar. Proje, umarız hayırlısı ile bir an öce biter. Güzelyalı, Dardanos giderek büyüyen bölgeler. Yerleşim ile uygun bir biçimde talep görüyor. Alt yapı yapımlarına da devam ediyoruz. Nihai olara bir buçuk sene içerisinde bölge baya bir gelişmiş olacak” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş