havadurum

Doğru Parti Çanakkale'de teşkilatlanıyor

5325
19.,20., ve 21. Dönem İzmir milletvekilliği ile Sağlık ve Devlet Bakanlıkları yapan Rıfat Serdaroğlu önderliğinde 25 Ağustos 2020 tarihinde kurulan Doğru Parti, Çanakkale`deki çalışmalarına başladı. Doğru Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Roman Dernekleri Konfederasyon Başkanı ve Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak`ı, Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mehmet Seza Kornoşor ve Doğru Parti Genel Sekreteri İlhan Çelenk ziyaret ederek, partinin Çanakkale`de gerçekleştireceği politikalar ve planlamalar hakkında çalışmalar gerçekleştirdiler. Ziyaret sırasında gazetemize konuşan Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Hacı Ramazan Işıldak Çanakkale bölgesinde neler yapabilecekleri hakkında konuşmak için bir araya geldiklerini belirterek, Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonları olarak 19 federasyon, 21 il, 50 ilçe, 94 dernek siyasi tercihini Doğru Parti`den yana kullanacaklarını söyledi. Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mehmet Seza Kornoşor ise Çanakkale`ye özel önem verdiklerini ve Çanakkale il başkanı atamasını yapmak üzere olduklarını söyledi. 
 
"Siyasi tercihimizi Doğru Parti`den yana yönelik belirledik"
Gazetemize konuşan Doğru Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hacı Ramazan Işıldak, diğer siyasi partilerin sadece Romanları renk olsun, içimizde Roman da bulunsun, sözde ayrımcılık yapmayalım şeklinde konumlandırdıklarını belirterek; "Onun dışındaki etnik gruplarda böyle bir kota yok. Mesela X bir partide yönetim kurulunda bir Roman var ama on iki kişilik yönetim kurulunun on bir tanesi aynı etnik gruptan. Romanlara sadece sembolik olarak yer veriyorlar. Doğru Parti Roman ve Roman sorunlarının çözümünde paydaşlarla bu işi yapalım, Roman`ın politikalarını Roman`ın gözünden görelim şeklinde yaklaşımıyla beni genel başkan yardımcılığı pozisyonuna getirdi. Ve dedi ki sorunları birlikte beraber çözelim, sembolik olarak değil bu partinin öznesi olun dedi. Biz de konfederasyon olarak bize bağlı 19 federasyon, 21 il, 50 ilçe, 94 dernek siyasi tercihimizi Doğru Parti`den yana yönelik belirlemeye karar verdik. Bugün de gerek Çanakkale bölgesinde, gerek Romanların yaşadığı bölgelerde neler yapabiliriz, arkadaşlarımızla nasıl bir çalışma yapabiliriz onun için toplandık." dedi. 
 
"Halktan tevazu çok yüksek"
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mehmet Seza Kornoşor ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Oluşumumuz iki sene önce `çoban ateşi` hareketi olarak başladı. Büyük Taarruzun ilk günü olan 26 Ağustos`ta da Doğru Parti`yi kurarak partileşmemizi tamamladık. Bu üç buçuk- dört aylık süreçte de teşkilatlanmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Şu anda teşkilatlanmamıza 41 il, 370 ilçeyi tamamlamak için çalışıyoruz. Hızlı bir şekilde bunu tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Yıl sonuna kadar tamamlayıp, yeni yılda da ilçe kongre süreçlerini, il kongrelerini ve büyük kongremizi yapmayı planlıyoruz. Üretim bazlı bir parti olmayı planlıyoruz. Üreten, güçlü, adaletli bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız. Bunun için de tarımda olsun, enerjide olsun, teknolojide olsun üreten, Türkiye Cumhuriyeti mallarını kullanan ve değerlendiren, tasarrufa önem veren, adil paylaşmayı herkesin sosyal haklarını koruyan güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti için çalışacağız. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Halktan tevazu çok yüksek. İnşallah çok başarılı olacağız." dedi.
 
"Çanakkale çok önem verdiğimiz şehirlerimizden bir tanesi"
Kornoşor konuşmasının devamında Çanakkale`ye önem verdiklerini söyledi. Kornoşor konuşmasının devamında; "Çanakkale il başkanımızı atamak üzereyiz. Onun ismini de önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Çanakkale çok önem verdiğimiz şehirlerimizden bir tanesi. Burada da Roman Dernekleri Konfederasyon Başkanı ve Genel Başkan Yardımcımız Hacı Ramazan Işıldak başkanımızla birlikteyiz. Çalışıyoruz, planlamalar yapıyoruz. Allah`ın izniyle Çanakkale`den bütün Türkiye`ye hep birlikte yayılacağız" dedi.
(Atakan Alkış)
Paylaş