havadurum

Doğtaş, geçen yıla oranla 10 kat büyüdü!

344

 Doğtaş-Kelebek mobilyanın ilk 3 aylık konsolide net karı -1.1 milyon TL olarak açıklandı. Bu Rakamın  geçen seneye göre satışlarında yüzde 30’luk bir artışa tekabül ettiği ifade edildi. parahaberi.com’da yer alan bilgilere göre; 2016 ilk çeyreğe göre ise şirket 83 milyon satışa karşılık 105 milyon ciro gerçekleştirdi. 2017 yılına hızlı başlayan firma 36 milyon TL lik projeli aldığı işlere karşılık 200 Milyon TL lik te projeli iş teklifi verdi.Kamuyu aydınlatma platformuna yapılan açıklamada Türkiye’nin önde gelen firmalarından aldığı ciddi projeli işleri var. 2017 yılında imzalanacak olan projeli iş tutarının 100 milyon TL yi geçmesi bekleniyor. 36 milyonluk aldığı işe karşılık toplamda 200 milyon TL lik teklif veren firmanın verilen tekliflerin en az yarısını imzalaması bekleniyor.


Kambio zararı bilançoda, favök karını saklıyor
Doğtaş Mobilya döviz kredisiyle Kelebek mobilyayı satın aldığını satınalma zamanında duyurmuştu. Döviz kurlarındaki hızlı artış şirkette kambio zararı oluşmasına sebep oldu. Fakat Şirket, finansman gelirleriyle birlikte 2017 ilk çeyrekte 21 milyon TL vergi ve finans gideri harici kar elde etti. Geçen sene ilk (2016) çeyrekte 2.9 milyondu.Bu da firmanın geçen seneye göre 10 Kat büyüdüğünü gösteriyor.

Hisse performansınada yansıdı
Güçlü sermaye yapısından dolayı oluşan kur farkı zararını bertaraf edebilen şirket yeni yönetimiyle birlikte yukarı yönlü ivme için kollarını sıvadı. 1.35-40 lı seviyelerden artan ciro ve karlılık oranlarıyla yatırımcıların ilgisini çeken DGKLB hisseleri son iki ayın en çok kazandıran hissesi oldu. Şirket hisseleri 2 katın üstünde bir artış ile 3.10 seviyelerine kadar yükseldi.
 
Dünya devi de büyük resmi görüp mobilya devini seçti.
Uluslararası piyasalarda yatırım gurusu olarak bilinen Franklin Templeton Yönetim Kurulu Başkanı Mark Mobius, temmuz ayında verdiği demeçlerde Türkiye piyasalarında yatırım fırsatları arayışında olduklarını açıklamıştı. Kişisel olarak Türkiye’ye daha yakından baktıklarını da ifade eden Mobius, yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini söylemişti. Buna karşılık ilk yatırım olarak Türkiye’nin en köklü firması olan Doğtaş-Kelebek Mobilya’yı tercih etti.Genel Müdür Ersin Serbes bir milyar ciro hedefi açıkladı. 2017 yılında 600 milyon ciro yapacağını hedefleyen şirket 2018 yılındaki hedefini ise 1 milyar TL ye çıkardı. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş