havadurum
Kadir Kenar

akadirkenar@hotmail.com

Doktorlarınıza 'Seni seviyoruz' deyin!

3604

Türkiye`de insanlarla bire bir muhataplık gerektiren her iş çok zor artık. Çünkü, toplumsal hayatımızda olduğu kadar, kişisel olarak da erezyona uğramış bir millet haline geldik. Öğretmeni, polisi, askeri, savcısı hakimi.. Herkes zor şartlar altında görev yapıyor.. İşin parayla pulla da alakası yok!


Geçen hafta yirmi yıllık dostum, aile hekimim Doktor Cevdet Tunaboylu`yu kaybettik. Hala inanamıyorum onun gittiğine. 20 gün için de hem de! Dört beş bin insanın aile hekimliğini yaptı yıllardır. Her gün yüzlerce insanla muhatap oldu. Kırmadı dökmedi. Elinden geldiğince herkesi sevdi. Şevkat gösterdi. Ama, insanlara gösterdiği şevkati ve ilgiyi ne yazık ki kendine göstermedi. Şeker illetini ciddiye almadı. Çok güçlü bir bünyesi olduğu için korkmuyordu. Bize bakmaktan kendine bakmaya da fırsat yaratmadığı için genç yaşta yitirdik. Geride iki evlat öksüz kaldı. 
 
Onun için diyorum ki, doktorlarınıza `seni seviyoruz` deyin. `Kendine iyi bak doktor, sen de bir insansın!` deyin. Deyin ki, vicdan azabı çekmeyin. Bakın, son iki üç yılda tam beş doktor arkadaşım kalp krizi geçirdi. Hepsi de genç insanlar. Ve özellikle bu salgın hastalık döneminde hepsi çok yıprandı. Yoruldu. Korktu. Endişe içinde yaşıyorlar. Çanakkale olarak, birbirimize sahip çıkalım diyorum. 
***
Ve sağlıkta yenilenme diyelim...
Ekim ayı başında ÇOMÜ Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanemizde bir görev değişimi oldu. Sevgili arkadaşım Prof. Dr. Okan Aktur görevinden ayrıldı. Yaklaşık dört yıl, çok zor şartlarda çalıştı. Feto illetinin temizlenmesi sırasında büyük sıkıntılar yaşandı. Mart ayında görev süresi bitiyordu ki, salgın başladı. Bırakmak istedi, ama bırakamadı. Ve yine en zor dönemde pandemi hastanesi yapılan ÇOMÜ`nün sağlıklı bir şekilde çalışması için var gücüyle çalıştı. Ben herkesin adına teşekkür ediyorum. Şimdi esas işini yapıyor. `Acil tıp eğitimlerini` gerçekleştiriyor. Ve çok mutlu. 
 
Akdur`un yerine gelen Prof. Dr. Muammer Karaayvaz hocamız da çok değerli bir doktor. Ve de insan. Seve seve bu işi layıkıyla yapacağına inanıyorum. Tecrübesi de var ki, işi daha da kolay olacak. Sevgili hocamıza da başarılar diliyorum. 
 
Sağlık Müdürlüğü`ne gelecek olursak. Burada da bir değişim bekliyorduk. Ancak salgın hastalık başlayınca kaldı. İnşallah en kısa zamanda burada da bir değişim yaşanır. Taze bir kan ile Çanakkale sağlığı daha iyi bir moral ve motivasyon kazanır diyelim.