havadurum

Durgun ve sessiz pazar

1471

 Pazar esnafı, pazarın durumunu değerlendirdi. Vatandaşın pazara uğramadığını, pazarın gün geçtikçe daha durağan bir hal aldığını belirtirken, aynı zamanda pazar yerinin eksikliklerini dile getirdiler. Pazar yerinde lavabo, çocuk oyun alanı gibi bölgelerin olmamasından şikayet eden Esnaf Tuncay Tümer; “Pazar yeri yapıldığından beri doğru düzgün bir lavabomuz bile yok. Vatandaşlar, çocuklarını oynatacakları küçük bir park yok. Pazarın kalkınması için hiçbir şey yapılmıyor. Ürün satışlarında da sıkıntı var vatandaşlar daha çok alışveriş merkezlerini tercih ediyorlar” dedi.

 
“Esnafta çeşit bol oldukça alım satımda sıkıntı olmaz”
Vatandaşların pazara gelse dahi ürünlere olan ilgisinin giderek azaldığını belirten esnaf Serkan Kayalar; “Esnafta çeşit bol oldukça alım satımda sıkıntı olmaz. Zamlar ürünleri etkiliyor dolayısıyla bizi de etkiliyor ve ürün alımını düşürüyor. Vatandaş cebine göre hareket etmeyi seviyor. Vatandaşlar, AVM’lerde bulamadığı ürünleri buradan ucuz fiyata alıyor. Vatandaşlar, pazara geliyor ama ürünlere karşı olan ilgi çok az” dedi.
 
“Geçen sene çok kötü bir sezon geçirdik inşallah bu sene de öyle olmaz”
Pazar esnafı Tarık Yiğit, ürün fiyatlarında değişikliğin olmadığını belirtirken, fiyatların yüksek, vatandaşın alım gücünün ise düşük olduğunu belirtti. Pazar esnafı Tarık Yiğit; “Ürün fiyatlarında, son zamanlarda değişiklik yok. Bu da ürünlerin bolluğundan kaynaklanıyor. Kış sezonuna girilirken organik ürünlerin bitimiyle seraya geçildi onun için ürünler bol. Vatandaşın alım gücü iki senedir düşük. Geçen sene çok kötü bir sezon geçirdik inşallah bu sene de öyle olmaz” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş