havadurum

Düşme olmazsa, tehlike büyük!

1793

  Ancak. Türk Futbolu’nun bunu göğüsleyemeyeceği gerçeği gün gibi aşikar. Eğer, bu öneri TFF ya da siyasi irade tarafından kabul edilirse Türk Futbolunu büyük sıkıntılar bekliyor. Peki, bu mahsurlar neler; 

1.  Süper Ligde son 8 hafta oynanırken, zirve mücadelesi iyice kızışacak. Ancak, düşmenin kaldırılması durumunda ligin gidişatı ve oynanan müsabakaların ciddiyeti kaybolacak. Rekabet ortamı ivme kaybedecek. Şampiyonu, ligde kalması kesinleşen takımların oynayacağı formalite maçları belirleyecek. 
2. Bir sezon sonraki Süper Lig maçları 21 takımla oynanacak ki, bu da kulüplerin maç yayın gelirlerinin azalmasına neden olacak. 
3. Sonraki sezon Süper Ligin boyu uzayacak ve maraton 40 haftadan oluşacak. Bu ise müsabaka takvimine aykırı bir durum yaratacak.
4. UEFA’ya bağlı 55 ülkenin hiç birinde üst düzey bir lig 21 takımla oynanmıyor. Ülkelerin liglerinde takım sayıları çift rakamlı olup, genellikle 12, 14, 16 ya da 18 takımdan oluşuyor.
5. Düşme kaldırılsa, takımlar maç başına yüklü para verdikleri yerli ve yabancı oyuncularına forma vermekten kaçınırlar.
6. Bir lig sezonunda, hem liglerin oynanması hem de ligden düşmenin kaldırılması ile ilgili Avrupa’da hiçbir lig örneği bulunmuyor. 
Cahit Göveren
Spor Yorumcusu
Paylaş