havadurum

E-mail ile ortaya çıkan SKANDAL!

2899

 

Özel Haber: Seçkin Sağlam

Çanakkale’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Esenler’deki Olimpik Yüzme Havuzu’nda görevli H.Ü.’nün, işe girişinden bir hafta sonra yurtdışına çıktığı, yaklaşık 68 gün sonra geri döndüğü ve yurtdışında olduğu sürenin bir kısmında Çanakkale’de çalışıyor gözüktüğü, yurtdışındayken telefon ile iki kez onar günlük doktor raporu aldığı, raporların bitiminde iş yerinden çıkış verildiği, yurda döndüğünün altı gün sonra ise tekrar işe girişi yapıldığı öğrenildi! Söz konusu skandal 2017 yılında Çanakkale Defterdarlığı’na gönderilen elektronik posta (e-mail) ile ortaya çıktı. Çanakkale’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki bir personelin “usulsüz rapor aldığı” yönündeki iddialar idari soruşturmacılar tarafından soruşturuldu. Çeşitli kurumlarla yapılan yazışmalar ve soruşturmalar kamu kurumundaki skandalı belgeledi. 

 
Yurtdışındayken çalışıyor gözükmüş!
Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 1 Ocak 2015 tarihinde bir güvenlik şirketi üzerinden sözleşmeli işçi olarak göreve personeli H.Ü.’nün, işe başlamasından bir hafta sonra, 8 Ocak 2015’te Amerika’ya gittiği, 17 Mart tarihinde ise Amerika’dan döndüğü öğrenildi. Yurtdışına çıktığı tarih olan 8 Ocak ile ilk rapor tarihi olan 24 Ocak arasındaki 16 gün ve ilk raporun bitiş tarihi olan 2 Şubat ile ikinci raporun başladığı tarihler olan 5 Şubat arasında üç gün, toplamda 19 gün çalışıyor gözükmesi skandalın ilk perdesini oluşturdu.
 
Yurtdışından telefonla rapor alınır mı? 
Skandalın ikinci ve en önemli kısmı ise yurtdışından rapor alınması oldu. Öyle ki soruşturma kayıtlarında da yer alan skandalda, 8 Ocak tarihinde yurtdışına çıkan H.Ü., 24 Ocak 2015 ile 2 Şubat 2015 ve 5 Şubat 2015 ile 14 Şubat 2015 tarihlerinde iki kez onar günlük rapor aldı. H.Ü.’nün Amerika’dan Çanakkale Devlet Hastanesi’ni aradığını ve göğüs hastalıklarından bir doktor ile konuşmak istediği, daha sonra Doktor B.S ile telefonda görüştüğünü ve doktorun kendisine iki kez 10’ar günlük raporlar yazdığı öğrenildi. Soruşturma sırasında doktor B.S.’nin ise, söz konusu kişiyi tanımadığını, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. 
Söz konusu skandalı ortaya çıkaran idari soruşturmanın ardından hazırlanan bir raporun, hem Cumhuriyet Savcılığına hem de Çanakkale Valiliği’ne gönderildiği öğrenildi… Hem hukuki hem de idaresi soruşturmaların devam ettiği öğrenildi.
Paylaş