havadurum

EMEP İl Örgütü; "Saldırının amacı Emperyalist çıkarlar"

550

 EMEP Çanakkale İl Örgütü 14 Nisan tarihinde ‘ABD, İngiltere ve Fransa’ tarafından Suriye’ye füzelerle yapılan saldırıyı kınayan bir açılma yaptı. Emperyalist güçlerin kendi iddialarına somut bir örnek gösteremedikleri halde Suriye’ye saldırı gerçekleştirdikleri belirtilen açıklamada, saldırıların asıl amacını Emperyalist çıkarlar olduğu ifade edildi. Bahanelerle üretilen saldırganlığın beyhude bir çaba olduğu belirtilen açıklamada; “Artık yalanları dikiş tutmuyor” denildi.  Açıklamada; 14 Nisan cumartesi gününün ilk saatlerinde ABD, İngiltere ve Fransa füzelerle Suriye’yi bombaladı. Bu saldırının uluslararası hukukta bir haklı gerekçesi asla olamaz. Emperyalist güçler, tıpkı Irak’ta olduğu gibi bir kez daha, kendi iddialarına somut bir kanıt gösteremedikleri halde bir ülkeye saldırmışlardır” denildi. 

 
“Esad’ı cezalandırdıklarını söylüyorlar”
Saldırının asıl amacının emperyalist çıkarlar olduğu dile getirilen açıklamada; “Bu emperyalist saldırganlar kendilerinin uluslararası toplumu temsil ettiğini savunuyor ve uluslararası toplum adına Esad’ı cezalandırdıklarını söylüyorlar. Gerçekte bu saldırıların amacı, kendilerinin Suriye’de ve Ortadoğu’daki emperyalist çıkarlarıdır ve hedefi de halklardır. Türkiye Hükümeti’nin bu saldırıya verdiği ilk tepkinin destek niteliğinde olması da, AKP Hükümeti’nin ABD’yi Suriye yönetimini devirmek üzere yaptığı çağrılar da hatırlandığında şaşırtıcı olmamıştır” denildi. 
 
“Dünya insanlığının çıkarı gibi gösterme çabası beyhude bir çabadır”
Saldırganlığa karşı halkların mücadele etmesi vurgulanan açıklamada son olarak; “Emperyalistlerin kendi çıkarlarını, kanıtlama gereği bile duymadıkları, bahanelerle dünya insanlığının çıkarı gibi gösterme çabası beyhude bir çabadır. Artık yalanları dikiş tutmuyor. Bu ve benzeri saldırılara karşı, dünya halkları, her ülkenin kendi kaderini belirleme hakkını savunmalı ve emperyalist saldırganlığa karşı mücadele etmelidir. Kahrolsun emperyalizm, yaşasın halkların kardeşliği!” ifadelerine yer verildi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş