havadurum

EMITT'te "Troia Yılı' vurgusu...

523

 Dünyanın beşinci, Türkiye`nin en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), dün İstanbul`un Beylikdüzü semtinde bulunan TUYAP Fuar Merkezi`nde yapılan tören ile başladı. Fuarın açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı`nın da aralarında bulunduğu heyetin katılımıyla gerçekleşti. Çanakkale alanına ise kentin resmi kurum ve turizm sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı. Bu isimler arasında; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı, ÇATOD Yönetim Kurulu üyesi Armağan Aydeğer, TÜRSAB Çanakkale-Körfez Bölge Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ahmet Çelik ve ÇARO Başkanı Adem Biçer yer aldı. 

 
Çanakkale standına yoğun ilgi
TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki 70 bin metrekare alanda yapılan fuar 29 Ocak`a kadar devam edecek. Birçok farklı ülkenin yer aldığı fuara, otel işletmeleri, turizm işletmeleri, tur operatörleri, seyahat acenteleri, turizm tedarikçileri, resmi kurumlar, diplomatik temsilcilikler, etkinlik organizatörleri, akademik kurumlar ve turizm firmaları katıldı. Çanakkale`den katılımcı kurumlar olarak; Çanakkale Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA),  Çanakkale Belediyesi, Bozcaada Belediyesi, Gelibolu Belediyesi, Gökçeada Belediyesi, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), Çanakkale Rehberler Odası (ÇARO), Gestaş, Çanakkale Ticaret Borsası ve Türkiye Seyahat Acenteları Birliği Çanakkale Şubesi (TÜRSAB) Çanakkale için ayrılan alanda yer aldı. Çanakkale tanıtım alanında maket Truva Atı, maket Şehitler Abidesi, cansız mankenler, Assos Tarihi Kent maketi detayları ilgi çekti. Çanakkale tanıtım alanının bulunduğu alanda kentin katılımcı kurum ve kuruluşları tarafından canlı seramik gösterisi, Efi Badem, Ezine Peyniri, Geyikli Zeytini gibi yöresel tatlar tadımı ve Çanakkale hakkında broşürler ile tanıtıcı görseller fuara katılanlara sunuldu. Ayrıca Çanakkale tanıtım alanında "2018 Yılı Troia Yılı Olsun İstiyoruz!" yazılı afişler yer aldı. Diğer illerden gelen katılımcılar ziyarette bulundukları Çanakkale alanını ilgiyle takip ederek, beğenilerini dile getirdiler. EMITT fuarının iş ortakları arasında ise Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yer aldı.
 
Birçok farklı ülkeden katılımcı 
21`inci EMITT fuarına dünyanın birçok ülkesinden turizm tanıtımı amaçlı katılımcılar yer aldı. Ancak fuar tanıtımda gösterilenden daha az ülke katılımı sağlandı. Bu ülkeler arasında; Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filipinler, Güney Afrika, Hindistan, İspanya, İtalya, Meksika, Kuveyt, Hollanda,  Makedonya, Portekiz, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tayland, Japonya, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan bulundu. Türkiye`den ise bütün iller fuara katılım gösterdi. Ayrıca birçok farklı ilçeden de katılım oldu. Farklı yörelerin katılımcıları kendi etnik ve yöresel kimliklerini yansıtan tanıtımlarda bulundu. 
(Atakan Alkış)
Paylaş