havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

ENJOY I'M VACCINATED!

2146

Değerli okurlarım kendi vatandaşını bu denli değersiz gören aşağılayan bir başka ülke iktidarı yeryüzünde var mıdır? Bilmiyorum...

***

Turistle gelecek döviz için, vatandaşını değersiz gören bu "eziklik" durumuna nasıl düşürdü bizi yönetenler?

- O zamanlar Başbakan olan Sayın R. Tayyip Erdoğan "Ben ülkemi pazarlamakla mükellefim" sözünü on altı yıl önce söylemişti. "Ben bu ülkenin şirket gibi yönetilmesini istiyorum" sözlerini de altı yıl önce...

- On üç gün önce de Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu Alman mevkidaşıyla yaptığı basın toplantısında "Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız" demişti!

Turizm Bakanlığı da boş durur mu? O da hemen sosyal medya hesabından o "eziklik" videosunu paylaştı.

Turizm sektöründe çalışanlara yukarıdaki başlığımın Türkçesi olan "Keyfine bak! Ben aşılıyım" yazan maskeyi takıp tanıtım yaptılar.

Tanıtımda ayrıca "Hijyenik oteller ve aşılı personeller! Biz diyoruz ki: Turizmde çifte güven! Gelin keyfini çıkarın. İçiniz rahat olsun" yazıları yer almış. Bu utanç videosu büyük tepki gördü ve bakanlıkta videoyu sildi.

Bu videonun masum bir hata, ya da gaf olmadığı, tam tersine yönetenlerin anlayışına uygun bir yansıma olduğu Mevlut Çavuşoğlu`nun sözleriyle ap-açık ortaya çıkmıştı.

***

Sevgili Çanakkale OLAY okurları turiste tabii ki yaranacağız, çünkü elimiz mahkum! Dövize ihtiyacımız var mı var, ama döviz için yapılanlar da yenilir yutulur cinsten değil. Turiste yaranma uğruna vatandaşımızın onuru böyle ayaklar altına nasıl alınabiliyor?

Korona günlerinde aşısız kalmamızın asıl nedenini bir daha anımsatmakta yarar görüyorum. Bizi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarı,17 yıl önce 2004 yılında Dr. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Aşı Üretim Enstitüsünün laboratuvarlarını Bakanlar kurulu kararıyla kapatmıştı.

Kapatma gerekçesini gelin bir daha okuyalım: "İthal aşı ucuza geliyor zaten!"

*Esnaf, çiftçi, emekli, dar gelirli yurttaşlar; "helalleşme" deyince Hazine garantili iş yapan müteahhitlere de o helalleşme çağrısının yapıldığını duydunuz mu?.. Ben duymadım, duyanınız varsa lütfen beni de bilgilendirin!

Helalleşme zamanı geldiğinde 19 yıldır biat-itaat edip oy verdiklerinle bu kez Allah`ın verdiği aklı kullanıp, düşünerek helalleşip helalleşmeyeceğinin kararını şimdiden ver ki; sen de kendinle helalleşmiş olasın!

NOT: Atatürk`ün Samsun`a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 102. yılını ve 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun... T.Ç.