DOLAR 32.3364 %0.10
EURO 35.1889 %0.03
G.ALTIN 2244.2008 %0.03
BITCOIN 64826.0208 %-3.76
ETHERIUM 3371.8059 %-3.85
havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

ESKİ TUĞLA İLE YENİ BİNA YAPILMAZ

Yenidünya eski çorapları paspas yapıyor, ya da çöpe atıyor. Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı.

1153

 

 

                İnsanoğlunun bugünkü teknolojiyi yakalamasındaki en büyük etken yeniliğe yenilik katma uğraşıyla ulaştığı hiç şüphe yok.

                Cep telefonundan, küçük büyük her çeşit araç ve gereç her yıl eski yeniliklere yeni buluşlara katkı sağlıyor. 20-30 yıl önceki otomobil, çamaşır, bulaşık televizyonlarımızı yeni teknolojilerle değiştirme gayreti içindeyiz. İnsan değişikliğe geliştirmeye gelişmeye açık bir canlıdır. Hele yeni gençler bir önceki nesile göre çok çok daha yeniliklere aşık bir nesil. Kültür seviyesi, şehirdeki yaşam biçimi, giyim kuşam özgürlüğü artık duygusallıktan gerçekçiliğe dönüşümün bir sonucu.

                Siyasi hayatımızın da yeni söylemlere yeni umutlara yeni yapılanmaya gereksinim olduğu son referandum oylamasında gün yüzüne çıktı. 

                Artık şövenist, heyecan verici, hamasat yüklü sözler yerini daha güzel daha güvenli yarınlardan kaygısız çoluk çocuğunu eğitimli kültürlü yetişme ortamını arıyor.

                Eski politikacılar eski alışkanlıklardan yöntemlerden vazgeçmesi biraz zor görünüyor gibi. Toplum bu kafalardan daha önde olduğundan uyuşmazlıklar tartışmalar, kavgalar sürüp gidiyor. Batı demokrasilerinde bir siyasetçinin ömür 5-10 yıl ie sınırlıdır. Bu kutsal görevi arkadan gelen daha genç, zinde beyinlere bırakmak gelişmişliğin simgesidir. Biz doğu toplumu insanları saltanı gösterişe övülmeyi dalkavukluğa seven bireyleriz, onun için saraylar yapmışız, tantanalı karşılamalara el etek öptürmeyi hiçbir toplumda olmayan el öptürmeye bayılırız.

                İlim kültür bilim yerine şan şöhret kişilerin konuşma yeteneğinden başka yeteneği olmayan kişilerin arkasından gittiğimiz sürece iki yakamız bir araya gelmez hep kullanılan ümmet olmaktan millet olamayız.

                Şen ve esen kalın.