havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

EY C.H.P ASLINA DÖN 14 MAYIS 1950 ATATÜRK'E DARBE

Atatürk ilke ve devrimlerine karşı darbe Demokrat Parti'nin (D.P.) iktidar olduktan sonra bugüne dek sürüp geldi. D.P.'nin ektiği zehir tohumları neşvi- neva buldu. D.P.'nin ilk işi Türkçe ezanı Arapçaya çevirmek oldu. Düdük çalsan, ne yazar namaza daveti Türkçe her yaştaki insanın anlayacağı ve seveceği ilan idi, köy enstitülerini kapatıp öğretmenlik eğitimcilikten çıkıp ezberciliğe dönüştü. Halk evlerini kapatıp müzik, kitap, el becerisinin yerini Amerikan Rock dansı aldı. Her türlü rezalet 10 yıl sürdü. 27 Mayıs 1960 askeri müdahale ile iktidardan uzaklaştırıldı. 1960'lı yıllarda çoban Süleyman diye sözde halk çocuğu Süleyman Demirel asıl lakabı Amerikan uşağı Morisson Süleyman, ben sağcılar cinayet işliyor diyemem, dün dündür bugün bugündür deyip verdiysem ben verdim deyip milleti davara kendini çoban ilan etti. 40 yıl düştü kalktı iktidar oldu.

582

 

 

                Arkasından Özal diye birini buldular, benim memurum işini bilir, at binenin kılıç kuşananın deyip bal tutan parmağını yaladı. Çöküş tam gaz ileri.

                Bugüne Necmettin Erbakan hocanın eğitiminde diplomalı siyasileri iş başı yaptıran necip halkımız usanmadan yılmadan 66 yıldır sırtında taşımaktan yorulmadı yorulacağa da benzemiyor.

                1950 li yılarda barış gönüllüleri adı altında binlerce kız erkek genç Amerikalı tüm ülkeye köye kente yayıldılar, kaymakamlar başta olmak üzere yardım görün Türk halkının fotoğrafını çekti, bizi bizden daha iyi anladılar. Bizi din mezhep, ırk, şovenizm ile kullandılar.

                Asıl aldatılan halkımız ne zaman halkımız aldatıldığını anlar cihanda sulh, ülkemde sulh “Ne Mutlu Türküm Diyene” adımız andımız olur, o zaman kurtuluş başlar, yoksa aynaya bakıp cinsel sapık yok siyasi sapık var diyen siyasiler siyasi mevta olur, o da laik cumhuriyetle gerçekleşir.

                Şen ve esen kalın.