havadurum

Eğitim Fakültesi, yeni binasında

1657

 Çanakkale Onseki Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi’nde yapılan ‘eski binaların yenilenmesi çalışması’ sona erdi. Yeni görünümüne kavuşan Eğitim Fakültesi için Anafartalar Kampusunda açılış töreni düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AKP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız, eğitim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Açılış töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından başladı. AKP Milletvekili Turan, AKP Milletvekili İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Acer, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, açılışın öncesinde konuşma yaptılar. Dekan Prof. Dr. Genç, yeni görünümüne kavuşan Eğitim Fakültesi’nin toplamda 173 öğretim elemanı ile eğitim öğretimini devam ettirdiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Acer, Eğitim Fakültesi çalışmalarına katkı sunan herkese şükranlarını iletti. AKP Milletvekili İskenderoğlu; “Biliyoruz ki bu ülkenin geleceği, bu ülkenin var oluşu, değerli öğretmenlerimizle gerçekleşecek” dedi. AKP Çanakkale Milletvekili Turan; “Beton tek işimiz değil. Ama nitelikle beraber inşaatın kıymetini bilen insanlarız. Zor şartta okuyan büyüklerimiz var. Yağmuru, suyu, çatısı akan bu hatıraları olan büyüklerimiz var. İsteriz ki, tüm gencimiz çok daha iyi koşullarda eğitim alsın, çok daha iyi koşullarda, yurtlarda, okullarda kalmaya devam etsin. Bu yatırımlarımız 27 milyonu aşan bir yatırım. Ciddi bir rakam” ifadelerini kullandı. 

“Eğitim Fakültesi toplamda 173 öğretim elemanı ile eğitim öğretimini sürdürmektedir”

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç; “ÇOMÜ Eğitim Fakültesi, öğretmen okulları kökeninden gelen bir mirasın üzerine eğitimi günümüzde de başarıyla devam ettirmektedir. 16 Mart 1848’den günümüze 171 yıllık öğretmen yetiştirme sürecinde, Çanakkale 50 yıllık öğretmen yetiştirme tecrübesine sahiptir. 1970’li yıllarda Anafartalar yerleşkesinde başlayan bu serüven, 1992 yılındaki üniversitemizin kurucu fakültesi olmasıyla devam etmiştir. Ülkemizin önde gelen öğretmen yetiştiren kurumları arasında haklı bir üne sahip olan ÇOMÜ Eğitim Fakültesi, Anafartalar yerleşkesinde bugüne kadar geçen çeyrek asırda 20 bine yakın öğretmen adayını eğitim camiasına kazandırmıştır. Fakültemizde bugün, 8 bölüm ve 15 örgün, 2’si 2’nci öğretim veren 17 tane aktif öğretmenlik programı, 19 profesör, 29 doçent, 60 doktor ve öğretim üyesi, 44 öğretim ve 21 araştırma görevlisi ile toplamda 173 öğretim elemanı ile eğitim öğretimini sürdürmektedir. 3 bin 932 lisans öğrencisine sahip olan fakültemiz, aynı zamanda yaklaşık 820 öğretmen adayına da formasyon eğitimi vermektedir. Geçtiğimiz yıllarda üniversitemizde alınan bir kararla Anafartalar yerleşke-sinde eski binaların yenilenmesi çalışmaları başladı ve yeni binamız tamamlandı. Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer’in ilgisi ve destekleriyle binamıza kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. On binlerce öğretmen mezun etmiş olan Anafartalar yerleşkesinde eğitim fakültesi, yeni görünüm ve imkanlarıyla, Anadolu’nun dört bir tarafında ülkenin aydınlık geleceğini inşa eden yeni öğretmenler yetiştirmeye devam edecektir” dedi. 
 
“ÇOMÜ, huzura kavuşmuş, verimli çalışan bir üniversite haline geldi”
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer; “Anafartalar yerleşkesi, üniversitemizin ilk yerleşkesidir. Taşıdığı Anafartalar ismi ve üniversitemizin doğduğu yerleşke olarak burası, bizim için çok değerlidir. Üniversitemiz kurulduğundan bu yana iyi ve kötü dönemler geçirdi, kolay ve zor dönemler gördü. Şahsımın Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından üniversitemiz rektörü olarak atandığı 2015 yılından bir önceki dönem de kötü ve zor bir dönemdi. Ancak 2015 yılından itibaren yürüttüğümüz çalışmalar ve mücadelelerle Sayın Vali’mizin, burada bulunan Sayın Milletvekillerimizin, iyi niyetle çalışan mensuplarımızın da destekleriyle bu zor ve kötü dönemi hep beraber geride bıraktık. Artık ÇOMÜ, huzura kavuşmuş verimli çalışan bir üniversite haline geldi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere desteğini bizlerden esirgemeyen bütün şahsiyetlere, üniversitemiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Üniversitemizin son dört yılda başka birçok şeyi daha başarıldı. Üniversitemize çok değerli yeni unsurlar ekledik. Bütün meslek yüksek okullarımızdan üniversite hastanemize, Biga’daki yerleşkemizden Gökçeada’ya, merkezi laboratuarlarımızdan Teknopark’a kadar yeni unsurları hayata geçirdik. Üniversitemiz akademik kalite sıralamalarında Türkiye’deki bütün üniversiteler arasında son dört yılda 9 basamak birden ilerlemiştir” dedi. 
 
“Öğrencilerimizin yine cıvıl cıvıl buralarda olacağını bilmek güzel”
AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Eğitim Fakültesinin en yakın komşusu olarak binanın bir an önce bitirilmesi ve öğrencilerimizin yine cıvıl cıvıl buralarda olacağını bilmek bizim için ayrı bir şeref. Biz biliyoruz ki, şehri üniversite ile buluşturan Anafartalar yerleşkesidir. Şehir, öğrenciyi bu süreçte çok özledi. Her fırsatta bunu dile getirdiler. Geçtiğimiz günlerde 18 Mart’ın 104’üncü yılını kutladık. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anmak istiyorum. Bize bu toprağı vatan yaptılar. Üniversite, öğrencinin aileden ilk ayrılışının yeridir. Ben, her şeyden önce beraber okuduğum arkadaşlarımı üniversitede hoca olarak görmekten keyif alıyorum. İyi ki buradalar, iyi ki kendileri gibi nitelikli, bu ülkeye faydalar sağlayacak evlatlar yetiştiriyorlar. Görevimiz dolayısıyla ülkenin her yerine gittiğimizde ÇOMÜ mezunlarını, özellikle de öğretmenlerini görmek en büyük keyfim. Çünkü biliyoruz ki bu ülkenin geleceği, bu ülkenin var oluşu, değerli öğretmenlerimizle gerçekleşecek. Bu dünyada düşünebilen, üretebilen, eğitebilen öğretmenleri yetiştirecek olan öğretmenleri Çanakkale’de yetiştiriyor olmak” dedi.  
 
“Ne kadar çalışırsak çalışalım, şehitlerimizin saçının telinin borcunu ödemiş olmayız”
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Çanakkale’miz çok özel bir mekan. 2 gün önce 18 Mart Şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günümüzü kutladık. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla çok sayıda tören icra ettik. Biz biliyoruz ki, 18 Mart bu milletin tarihinde çok önemli yere sahip. 18 Mart şehitlerimizi anma ve gazilerimizi anma gününde onlara olan minnet borcumuzu ödemek için tekrar niyet tazeledik. 18 Mart, bu coğrafyada Cumhuriyetimizin ön sözünün yazılmaya başlandığı, Gazi Mustafa Kemal’in ‘Atatürk’ olmaya başladığı, tanınmaya başladığı yeni dönemdeki devletimizdeki temel parametrelerin oluşturulduğu özel bir mücadele alanıydı. Ne yaparsak yapalım, ne kadar çalışırsak çalışalım, tek bir şehidimizin saçının telinin borcunu ödemiş olmayız. Ancak biz biliyoruz ki 18 Mart’taki ruh bugün tekrar Çanakkale’mizde adını verdiğimiz Anafartalar Kampusunda genciyle, yaşlısıyla, öğretmeniyle, öğrencisiyle ayakta heyecanlı devam eden bir anlayışta. Çanakkale’mizin bir marka değer olduğunu tüm dünya daha net duymaya başladı. Köprüsüyle, Troya’sıyla, Akif’in eviyle, Assos’uyla, yeni dönem OSB’si ile her alanda adından söz ettirmeye başladı. Ancak bu kent, sadece bir başlığa hapis edilecek bir kent değil. Bu kentte tarım var, turizm var, tarih var, sanayi var her şey var. Ama son dönemde bir markamız var ki, onurla takip etmeye çalışıyoruz” dedi. 
 
“Eğer gencin, eğitim talebinin karşılanmadığı bir ülke, çok sıkıntılı bir sürece kapı açar”
AKP Milletvekili Turan; “Üniversitemizde Çanakkale’miz de tüm Türkiye’de gündem olmaya başladı. 50 bini geçen önemli bir sayı öğrencimizle beraber, çok sayıda öğretim görevimizle beraber, harika kampusları ile beraber, yeni dönemde üniversitemiz adından çokça söz ettirmeye başladı. Biz, üniversitemizin yeni dönemde daha da kıymetli işler yapmasını, daha da güzel işlere vesile olmasını hep beraber teşvik edeceğiz, omuz vermeye çalışacağız. Son dönemde yine üniversitemizde Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi ile yapmış olduğu işbirliği protokolü, Teknopark açılışı, Teknolojik Uygulamaları Araştırma Merkezimizin açılışı gibi birçok yan alanıyla beraber önemli başarılara imza atmaya başladı. Yine bu yıl bankacılık, finans alanında yüksek lisans programı, aynı şekilde programların benzerlerinin açılma süreci başlamış oldu. Çünkü biz biliyoruz ki, gençliğe olan yatırım, eğitime yapılan yatırım en kıymetli yatırımdır. Eğer gencin, eğitim talebinin karşılanmadığı bir ülke, çok sıkıntılı bir sürece kapı açar. Son dönemde üniversitemizin büyümesini, ilçelerimizle beraber bölümlerimizin artmasını hep beraber izliyoruz. Kaldı ki bu Anafartalar Kampusumuz yıllara dayanan, Türkiye’de bilinen, öğretmen ihtiyacını karşılayacak olan özel okullarımızdan bir tanesi. Bu özellikteki eğitim kampusumuzun yeni binasında çok şık olduğunu, projesini en başından beri takip ettiğimizi keyifle söylemek isterim. Tabi ki beton tek işimiz değil. Ama nitelikle beraber inşaatın kıymetini bilen insanlarız. Zor şartta okuyan büyüklerimiz var. Yağmuru, suyu, çatısı akan bu hatıraları olan büyüklerimiz var. İsteriz ki, tüm gencimiz çok daha iyi koşullarda eğitim alsın, çok daha iyi koşullarda, yurtlarda, okullarda kalmaya devam etsin. Bu yatırımlarımız 27 milyonu aşan bir yatırım. Ciddi bir rakam. 27 milyon gibi önemli bir pay ayırarak yapıldı. Rektör-hükümet uyumu çok önemli bir motivasyon ortaya çıkardı. Biz istiyoruz ki, tüm kurumlarımızda benzer uyumla beraber, her mahallemizin, her ilçemizin, her kurumumuzun talebini karşılayalım. 
 
“İdarecilerimiz, omuz omuza versinler yeni dönemde ayağı kalkalım”
Milletvekili Turan; “Üniversiteyle merkezi hükümetin ortaya koyduğu motivasyonla beraber ilçe ilçe üniversitemizi ayağa kaldırdı. Dün Gökçeada’mızdaydık. Yine üniversitemizin misafirhanesini açtık. Çünkü ulaşım sorunu olmasından dolayı orda ki hocalarımızın önemli oranda istihdamının ötesinde, yaşam problemi vardı. O misafirhane ile bir sorun çözmüş olduk. Tekrar söylüyorum karşılıklı bir motivasyon varsa, mutlaka onu bir sinerjiye dönüştüğü hakikattir. Biz istiyoruz ki Çanakkale’yi bilen, tecrübeli her alanda iddiasını ortaya koymuş idarecilerimiz, omuz omuza versinler yeni dönemde ayağı kalkalım. Biz genel seçimleri geride bıraktık, 6 ay önce. haftaya yerel seçimleri yapacağız. Artık bu ülkenin önünde 5 sene seçim olmasın istiyoruz. Uyum olsun, sinerji olsun, başarı olsun istiyoruz. Beraber yaptığımız işlerin devamı için aynı uyumu Çanakkale’den bekliyoruz. Çünkü bir derdimiz var. Buranın ayağı kalkmasını hassaten talep ediyoruz. Genç deyince akla, her zaman onur geldi, duruş geldi. Daha birkaç sene önce 15 Temmuz’da gençlerin nasıl bedel ödediğini, nasıl bayrağına, devletine sahip çıktığını, meydanlara çıktığını dost düşman herkes gördü. Gençler bizim gururumuz. O yüzden gençlere yeni dönemde daha çok önemli oranda vaadimiz var, projelerimiz var. Üniversitenin büyümesinin ötesinde Türkiye’nin en büyük sporcu kampı, Güzelyalı’da inşaatı devam ediyor. Bırakın il, ilçeyi köylerimize futbol sahası çalışmalarımı devam ediyor. İstiyoruz ki genç keyfini yaşasın. Dersin yanında sosyal hayatını yaşasın istiyoruz. Kişilik kimlik meselesinde, duruş tavır meselesinde, gencin kıymeti bambaşka olması lazım. Biz, gençlerimize güveniyoruz, hocalarımıza güveniyoruz. Bu güzel binamızın Çanakkale’mize katkısı sağlamasını, gençlerimizin eğitim faaliyetlerine katkı sağlamsını ümit ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş