havadurum

Eğitim İş'ten MEB'e tepki büyüyor...

607

 Eğitim İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu tarafından Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği ile rehberlik hizmetlerinin kaldırılarak bilimsellikten uzak bir düzenleme yapıldığı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada;  “Nerede ise ülkedeki okul sayısının yarısı kadar üyemiz varken yani her okulda  üyemiz yokken başlattığımız süreçte disiplin cezası ile korkutmalar, soruşturmalar olmuş fakat büyük bir kısmı yargı nezdinde geri dönmüştür” denildi. 


“Sendikamızın kararına uyan tüm üyelerimizin madden ve manen yanlarındayız” 
Uygulamalar karşı sendikanın aldığı kararlara uyan tüm üyelere her türlü maddi ve manevi desteğin verileceği ve hukuksuzluklarla mücadele edileceği belirtilen açıklamada; “10 Kasım 2017 tarihinde yayımlanan MEB Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği ile okullarımızdan Psikolojik Danışmanlık hizmetleri kaldırılmış, içeriği tamamen bilimsel gerçeklerden uzak bir düzenleme yapılmıştır. Bu düzenleme ile ilgili her türlü tepkiyi, örgütlü mücadelenin verdiği tüm haklar ile demokratik ve hukuksal haklarımızı kullanacağımızı ifade etmiştik. Dün dahi bakanlık nezdinde görüşmeler yaptık ve bu yanlışlıktan dönün dediğimiz halde göç yolda dizilir misali hareket edileceğinin sinyalini aldık. Üyelerimizin hiçbir şekilde mağdur olmalarını istemediğimiz için nöbet tutmama eylem kararını alarak tüm kamuoyuna duyurduk. Bu karar ile amacımız üyelerimizi güvence altına almanın yanı sıra olası sorunlar karşısında sendikalarının yanlarında olacağını resmileştirmektir. Sendikamızın kararına uyan tüm üyelerimize her türlü hukuki destek verileceği gibi olası olumsuzluklarda da madden ve manen yanlarında olacağımız geçmiş uygulamalarımızdan bilinmektedir. 2012 yılında başlattığımız nöbet ücreti ödenmesine ilişkin mücadelemiz sonunda 2015’te kazanım elde edilene kadar bize inana sadece üyelerimiz olmuş ve onların desteği ile bu kazanım istediğimiz gibi olmasa da elde edilmiştir. Nerede ise ülkedeki okul sayısının yarısı kadar üyemiz varken yani her okulda  üyemiz yokken başlattığımız süreçte disiplin cezası ile korkutmalar, soruşturmalar olmuş fakat büyük bir kısmı yargı nezdinde geri dönmüştür. Dönmeyenlerle ilgili temyiz süreci devam etmektedir. O dönemde bize inanmayanlar üyelerinden gelen tepkiler üzerine eylemlerimize katılmak zorunda kalmışlardır” ifadelerine yer verildi.  
 
“Hukuksuzlukları yargıya taşıyacağız”
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri okulların vazgeçilmezi olduğu ifade edilen açıklamada son olarak; “Bu nedenle, Psikolojik Danışmanlığı okullarımızdan kaldıran, görevleri ile bağdaşması mümkün olmayan belleticilik ve nöbet görevi dayatan, rehberlik hizmetini ve rehber öğretmenleri okul idareleri tarafından güçsüzleştiren, maddeler arasında çelişkiler bulunan, Rehberlik Öğretmeninden ‘eleman’ diye bahseden ve birçok hukuka aykırı düzenleme içeren yönetmeliği Genel Merkezimizin yargıya taşıdığını kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklaması yapıldı.
(Haber Merkezi) 
 
Paylaş