havadurum

Eğitim-İş'te "Dayanışma Ruhu" kazandı

357

Eğitim-İş Çanakkale Şubesinin Şube Yönetiminin 5. Olağan Genel Kurulu, hafta sonu Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Genel Kurula, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder ve Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık protokol konuğu olarak katıldı. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde yapılan kurulda,  mevcut Başkan Ahmet Mantaş ve önceki Başkan Ahmet Bozdemir’in listeleri yarıştı. Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş kısa bir açılış konuşması yaparak divan oluşturulması için teklif sundu. Başka teklif olmayınca, başkanlığını Eğitim İş Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Jülide Akköprü’nün yaptığı divan oy çokluğuyla seçildi.

 
“Demokrasi için mücadeleyi sürdürmek zorundayız”
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, ilk konuşmayı CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem erkek yaptı. Erkek konuşmasında referandum sürecinde Eğitim İş’in hep yanlarında olduğunu belirterek;”Bugün iki aday olması güzel, katılım çok iyi. Hepimizi bildiği bir gerçek var, ülkemizde maalesef artık demokratik hukuk devleti yıkıldı. Fiili bir hukuksuz dönem, fiili bir otoriter dönem 16 Nisan referandumu sonrasında mühürsüz bir seçimle hukuksuzlukla tahkim edildi. Burada bize düşen görev referandum sonrası hayır hareketini, bir demokrasi hareketine dönüştürerek hukuka inanan herkesle birlikte yeniden laik, cumhuriyet değerlerine sahip, demokratik devleti hayata geçirmektir. Üzerimize çok çok büyük görevler düşüyor. Eğitim-İş’in referandum sürecinde gösterdiği duruş ve çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Eğitim-İş’in 50’ye yakın ilde çalışma yaptığını biliyorum. Bu mücadeleyi birlikte sürdürmek zorundayız. Ülkemizdeki sorunun partiler ve siyaset üstü bir sorun olduğunu biliyoruz. Çocuklarımız için, torunlarımıza güzel bir gelecek bırakmak için bunu sürdürmek zorundayız. Hayırlı olsun şimdiden başarılar diliyorum “ dedi.
 
“Sonuç Eğitim-İş’in lehine olacaktır”
Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık’ta yaptığı konuşmada Eğitim İş’in cesur mücadelesinden örnekler verdi.  Balık; “Bu yıl çok önemli adımlar attık. Çok önemli sorunlardan geçtik. Referandum süreci yaşadık. Referandum siyasi partilerin işi gibi gözükse de, Eğitim-İş’inde işiydi. Eğitim-İş olarak birçok ilde yaklaşık 46 ilde bizzat organize olduk, okullarda referandum süreci ile ilgili nelerle karşılaşacağımız konusunda çalışmalar yaptık. Referandum süreci beraberinde birçok değişikliği getirdi. Geçen hafta sonu AKP’li bir cumhurbaşkanı oldu. Tek adam devleti olduğunu gördük. Böyle bir süreçte Eğitim-İş’li öğretmenler ne yapmalı? İşte asıl soru burada. Biz kendimizi kurulduğumuz günden beri cumhuriyetin öğretmeni olarak nitelendirdik. Bizim görevimiz sadece okullarda ders anlatmak değildir, bizim görevimiz cumhuriyeti anlatmak ve genç nesiller yetiştirmek ve mevcut kitleyi bilgilendirmektir. Görevleriniz ve onurunuz çok fazla. Çanakkale’de mevcut başkanımız ve önceki başkanımız bugünkü seçimde aday. Katılım çok güzel, Sonuç ne olursa olsun Eğitim-İş lehine olacaktır” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Bülent Öz’de kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Mantaş ve Bozdemir’den centilmence yarış
Konuşmaların ardından söz alan mevcut başkan Ahmet Mantaş, yıl boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mantaş konuşmasında; “Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında cumhuriyetin değerlerine bağlı akılcı ve bilimsel gerçeklikle ilerleyen bir Türkiye cumhuriyetimiz var. 15 yıldır oyunlarla türlü tezgahlarla bozulan bir süreçten geçiyoruz. Referandumda hayır kazandı biliyoruz. Ne yazık ki devşirmenin tezgahlarıyla hayır daha bitmedi mücadele sürecektir. Yetkili yerde etkili olunmalı, birilerini korkutmalı, özellikle sermaye korkmalıdır. Emekçilere güven veren düşmanlarına korku salan sendikalar olmalıdır. Bizim düşmanımız bellidir, gericilerdir. Emperyalizmdir. Medeni cesareti açık açık ortaya koyup göstermeliyiz. İyi bir kapitalizm yoktur, kapitalizm kötülüklerin anasıdır. Eğitim-İş tarihsel görevlerini mutlaka yerine getirmelidir. Biz üç senedir boyun eğmedik, dik durduk. Şimdi kim göreve gelirse gelsin Eğitim-İş marka olmaya devam edecektir. Eğitim iş kazanacaktır. Birlikte gücümüze dosta düşmana gösterelim” dedi ve ardından diğer aday Ahmet Bozdemir ve ekibini yanına çağırdı, objektiflere hep beraber poz verdiler. Ahmet Bozdemir ise burada yaptığı konuşmada; “Evet, bedel ödenecekse Mustafa Kemal adına cumhuriyet adına bizler bedel ödemeye hazırız. Kazanan Eğitim-İş olacaktır” diye konuştu. Genel Kurul’da 310 delegeden 252 delege oy kullandı. Seçimde Ahmet Mantaş ın listesinden 4 kişi yönetime girerken Ahmet Bozdemir in listesinden 3 kişi yönetime girdi. Ahmet Mantaş 145 oy, Ahmet Bozdemir 133 oy aldı. 
 
Çanakkale Eğitim İş Şube 5. Olağan Genel Kurulu Sonuçları.
Yönetim kurulu
1 Ahmet Mantas 145 
2 Ahmet Bozdemir 133
3 Hakan Talay 13O
4 Hüseyin Akar 129
5 Değer Gönül 125
6 Ümit Cebeci 125
7 Umut Şenel 121
 
Genel merkez delegeliği
1 Ahmet Mantas 14O
2 Ahmet Bozdemir 139
3 Bünyamin Turan 127
4 Ömer Yaldız 124
5 Hüseyin Akar 121
 
Denetleme Kurulu
1 Ömer Yaldız 134
2 Özgül Kocabıçak 127
3 Cengiz Ay 127

Disiplin Kurulu
1 Recep Tural 135
2 Musa Kalender 131
3 Emine Akın 127 
(Şebnem Özer)
Paylaş