havadurum

Eğitim-İş üyeleri Anıtkabir'e yürüdü

271
Eğitim-İş Çanakkale Şubesi, Ankara`da gerçekleştirilen yürüyüş ile ilgili açıklama yaptı. "Eğitim-İş olarak, mesleğimizin onuruna saldırı niteliğindeki sözde meslek kanunun geri çekilmesi, öğretmene saygı, öğretmene yakışır kanun, eğitime bütçe, eğitim emekçilerine insan onuruna yakışır ücret talebiyle Ulus`taki ilk Meclis binasının önünden Anıtkabir`e yürüdük" denilen açıklamada, "Türkiye`nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık on bin Eğitim-İş üyesi, Ulus`ta ilk Meclis binası önünde bir araya geldi" ifadelerine yer verildi. 
Yürüyüş engellenmek istendi 
 "Dikkat dikkat öğretmen konuşuyor", "Öğretmene saygı istiyoruz", "Çapulcu değiliz öğretmeniz biz", "Öğretmene parmak sallanmaz/uzmanlığım diplomam haksızlığa susamam", "Ayrışma değil dayanışma/öğretmeniz uzmanız ayrışmaya karşıyız", "Saraylarda değil alanlardayız", "Başöğretmen Atatürk bu kanun nankörlük", "Çocuklarımıza ülkemize geleceğimize sahip çıkıyoruz" sloganları eşliğinde oluşturulan kortej ile Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve MYK üyeleri öncülüğünde, coşkulu bir kitle olarak yapılmaz istenen yürüyüşün emniyet güçleri tarafından engellenmek istendiği belirtildi. Genel Başkan Kadem Özbay, burada yaptığı konuşmada, "Kendi evimizin önünde bize çelik barikat kurdular, Milli Eğitim Bakanlığına, yani evimize gitmemize engel oldular. O gün size açın yolumuzu evimize gidelim dedik, bugün buradan diyoruz ki, açın yolumuzu Atamıza gidelim. Ne çelik barikat, ne polis engellemesi bize geri adım attıramaz. Açın yolumuzu, Atamıza gidelim" ifadelerine yer verdi. 
Anıtkabir`de açıklama yapıldı 
Anıtkabir`e ulaşılmasının ardından açıklamada bulunan Genel Başkan Kadem Özbay, "Sendikamızın değerli üyeleri; Atamıza, Başöğretmenimize, bu kutlu, bu onurlu yürüyüşü gerçekleştiren tüm arkadaşlarımız, ayağınıza, yüreğinize sağlık. Atamıza bir saygı duruşu için buraya geldik. Öğretmene saygı, öğretmenlik mesleğine yakışır bir kanun için, eğitime bütçe, eğitim emekçilerine yakışır bir bütçe için, bu ülkedeki her bir çocuğumuzun bilimsel, kamusal eğitim hakkı için yaptığımız bu yürüyüş tarihe geçmiştir, tekrar ayağınıza, yüreğinize sağlık" dedi.
(Atilla Akın) 
Paylaş