havadurum

Eğitim-Sen'de yeni yönetim belirlendi

1767

 Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi 10’uncu olağan genel kurulu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen genel kurula Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ve Eğitim-Sen üyelerinin yanı sıra sendika, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. Saygı duruşu ile başlayan genel kurul, Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç’un açılış konuşması ile devam etti.  Koç konuşmasında; “100 yıllık bir mücadele bir tarafta hepimizin omuzlarında duruyor. Osmanlının son döneminde başlamış, her emek mücadelesine, eğitim ve bilimden doğru aydınlanma mücadelesine damgasını vurmuş bir mücadele bu. Bu mücadeleyi taşıyabiliyor muyuz, aşabiliyor muyuz, daha iyiye doğru götürebiliyor muyuz? Yoksa onu kaybetme noktasına mı geldik? Yaşamın içerisinde bir birimizi anlamsız bir şekilde ötekileştirirken Gelibolu Yarımadası aslında bize bir ders veriyor. Anti emperyalist mücadele her kesimden gelenler ile birlikte nasıl verilir ve nasıl anti emperyalist bir mücadele dersi veriyor. Bu salonda konuşmak gerçekten zor. Çünkü bir anlamda Çanakkale’de başlayan Kurtuluş Savaşı, yine anti emperyalist bir eksende bu coğrafyada yaşayan herkesin katkısı ile verilen mücadelenin bütün kesimlerini bu salonda görüyoruz” dedi. 


“Sorumluluğumuz ağır”
Eğitim ve bilim alanında yürütülen mücadelede Eğitim-Sen’e büyük görevler düştüğünü ifade eden Koç; “Gezi’de kaybettiğimiz fidanlarımız buradalar. Roboski’de kendi ülkesinin uçakları tarafından bombalananlar burada. Burada siyasi parti temsilcisi arkadaşlarımız var. Hepsi de hoş geldi, ama hiçbir parti Eğitim-Sen kadar kapsayıcı değil. Eğitim-Sen emekten, demokrasiden ve barıştan doğru hayallerimizi bir nebze de olsa gerçekleştirdiğimiz yer. Buna çok ihtiyacımız var. İyi ki Eğitim-Sen ve Eğitim-Senliler var. İyi ki KESK var. Eğitim-Sen’in bir üyesi olarak burada bulunmak ve bu kadar büyük bir kitlenin karşısında bulunmak çok büyük bir mutluluk. Sorumluluğumuz ağır. Ancak gerçekten birleşe birleşe kazanacağız düşüncesinin altını doldurarak iş yapabilirsek başaracağız.İyi ki varsınız. Varlığınız bu kurumu daha da güçlendirecektir. Bu kurumun Türkiye’ye ve sizlere ihtiyacı var. Türkiye’nin de bu kuruma ihtiyacı var” dedi.
 
Yeni yönetim seçildi 
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Koç’un yaptığı konuşmanın ardından sendika üyeleri, meslek odalar ve siyasi parti temsilcileri söz alarak konuşmalar gerçekleştirdi. Faaliyet ve mali raporun okunarak oylanmasının ardından seçime geçildi. 3 farklı liste ile gerçekleştirilen seçimin ardından listelerde en çok oyu alan 7 sendika üyesi yeni yönetime seçildi. Seçimin ardından oluşan yeni yönetime Yıldız Ünlü, Cemal İlgün, Cafer Çağlar, İsmail Baytaş, Filiz Savaş, İsmail Topkaya ve İpek Çapraz Kartal seçildi. Önümüzdeki günlerde toplanacak olan yönetim kurulu toplantısı ile yeni yönetimin yapacağı görev dağılımının ardından Şube Başkanının belirleneceği öğrenildi. 
(Seçkin Sağlam-Oya Koyuncu)
Paylaş