havadurum

Eğitimde yeni hamle..

878

 Eğitim-öğretim hayatının devam ettiren Çanakkale Güzel Sanatlar Lisesi’nin resmi açılışı yapıldı. Çanakkale Güzel Sanatlar Lisesi, Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı’nın destekleriyle Akçansa tarafından yapıldı. Resmi açılışa Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, AKP Belediye Başkan adayı Ayhan Gider,  Sabancı Holding CEO Mehmet Göçmen, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, HeidelbergCement Ceo Dr. Bernd Scheifele, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız, MHP İl Başkanı ve Belediye Başkan adayı Hakan Pınar, kent yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, okul idaresi ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen açılış kapsamında öğrenciler, katılımcılara yeteneklerini sergilediler. Öğrenciler, müzik öğretmenleri eşliğinde şarkıları seslendirdiler. Resim bölümü öğrencileri, açılış alanında katılımcıların resimlerini yaptılar. Programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz yaptı. Yılmaz, eğitime, insana yapılan yatırımın, en karlı ve en anlamlı yatırım olduğunu söyledi. Yılmaz’ın ardından konuşma yapan Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, Türkiye’deki lider pozisyonlarının yanında ihracatta da güçlü bir konuma sahip olduklarını ifade etti. Sabancı Holding CEO Mehmet Göçmen, Türkiye’nin nüfus ortalaması açısından en genç ülkeler arasına girdiğini ve Türkiye’nin yaş ortalamasının, 29,7 olduğunu söyledi. AKP Belediye Başkan adayı Ayhan Gider; “Çanakkale’nin sokakları bu okuldan yetişmiş çocukların kuracağı atölyelerle dolacak ve bütün hayatımıza çok daha yenilikler, çok daha güzellikler katacak” dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bu okuldan çok güzel öğrenciler çıktı, çok güzel, tasarımcılar çıktı, çok güzel müzisyenler çıktı. Bunlar yavaş yavaş kendilerini duyurma noktasındalar. Umarız, kentin içine de yayılarak, biraz daha kentle bütünleşerek yeteneklerini sergileyecekler” ifadelerini kullandı. Vali Orhan Tavlı; “Ülkemiz, son yıllarda ekonomide olduğu gibi sanatta, filmde, sporda ve daha birçok alanda hızla gelişmekte. İhracatımız, kalkınmamız, sosyal gelişmemiz, altyapı yatırımlarımız tüm hızıyla devam etmektedir” dedi. 

 
“Eğitim seviyesi yükselen toplumların ekonomik refah ve egemenliği yükselmektedir”
İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz; “Eğitime yapılan yatırım ile ülkelerin gelişmişliği arasında pozitif bir ilişki vardır. Eğitim seviyesi yükselen toplumların ekonomik refah ve egemenliği yükselmektedir. Bu sebeple görülmektedir ki eğitime, insana yapılan yatırım, en karlı ve en anlamlı yatırımdır. 2023 vizyonu çerçevesinde devletimizin yatırımları tüm hızıyla devam etmektedir. Eğitimin özü ve 2023 değişim vizyonumuz doğrultusunda her öğrencimiz bireysel bilgi ve yeteneklerini ilerletebilmek, potansiyelinin tamamını ortaya çıkarabilmek için yeterli çalışmalar yapmaktadır. Çocuklarımızın, gençlerimizin bilgi, yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda uygulamalı olarak eğitim-öğretim görmelerine ortam sağlayan, onların düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyen eğitim kurumlarının varlığı ve arttırılması çok büyük önem taşımaktadır” dedi. 
 
“Türkiye’deki lider pozisyonumuzun yanı sıra ihracatta da güçlü bir konuma sahip bulunuyoruz”
Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka; “Akçansa olarak 1974 yılından itibaren Çanakkale’nin sosyal ve ekonomik kalkınmasına, yaşantısına katkı sağlanmaya devam ediyoruz. Akçansa Türkiye’nin yüz akı projelerinde çözüm ortağı olarak yer almıştır ve yer almaya devam etmektedir. İstanbul’daki Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Akçansa ile yükseldi. Çanakkale 1915 Köprüsü de yine Akçansa ile yükselmektedir. Ülkemizin gururu olan bu projelere katkı sağlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Türkiye’deki lider pozisyonumuzun yanı sıra ihracatta da güçlü bir konuma sahip bulunuyoruz. Yenilikçi ürünlerimizle ihracat pazarlarında önemli ve kalıcı bir konum elde ettik. Akçansa, oluşturduğu ekonomik katma değerin yanı sıra gelecek kuşaklara karşı sorumluluğun bilinciyle sürdürülebilir odaklı yatırımlarına devam etmektedir. Bu çalışmalarıyla iyi bir yaşam hedeflemektedir. Bu yaklaşımın izini hammadde üretiminden satış ve pazarlamaya ve hatta son kullanıcı ile satış sonrası ilişkilere kadar olan tüm süreçlerimizde ortaya koyuyoruz. Sanayi ve ticari faaliyetlerden elde ettiği kaynakları sosyal sorumluluk çerçevesinde, kültür, sanat, eğitim ve teori gibi alanlarda değer yaratmak için kullanır” dedi. 
 
“Çanakkale’yi yukarılara konumlandırmamız gerekiyor”
Sabancı Holding CEO Mehmet Göçmen; “Akçansa, Türkiye’nin önemli çimento fabrikası ve her şeyden önce çok başarılı bir ortaklık var. Ailede bile kardeşlerin birbiriyle zaman zaman geçinemediği bir ortamda Akçansa, yüzde 50-50 ortaklığıyla Türk sanayisinde çok önemli bir kurumsal iletişim örneği göstermiştir. Türkiye hiçbir zaman değişmeyecek çok önemli bir coğrafyada, bir esin noktasında. Avrupa’dan baktığınız zaman Asyalı, Asya’dan baktığınız zaman Avrupalı gözüken bir bilim bölgesinde, dil çeşitliliği içerisinde dünyayı dine göre bölseniz, sınırlarının buradan geçtiği, dünyayı doğu-batı diye bölseniz sınırlarının buradan geçtiği çok değerli bir coğrafyada ve Çanakkale de tarihi boyutta bu coğrafyanın en önemli kenti. Fakat ben, bunu hep yetersiz bulurum. İstanbul ve Çanakkale, ikisi de boğaz üzerinde ama Çanakkale niye tarih boyunca hep İstanbul’dan geri kalmış diye düşünürüm. Çanakkale’yi yeni köprüyle beraber çok yukarıya, Türkiye’nin sadece sanayi merkezi değil, çok önemli bir sanat, kültür ve eğitim merkezi olarak konumlandırmamız gerekiyor. Bu Türkiye’nin stratejik açıdan baktığımız zaman sınırda olmamız, iki kıtayı birleştirmemiz ve bunun değişmeyecek olması, birinci önemli noktası. İkincisi Türkiye’nin, dünyanın en genç nüfuslarından birine sahip bir ülke olması. Türkiye’nin yaş ortalaması, şuanda 29,7” dedi. 
 
“Çanakkale’nin sokakları bu okuldan yetişmiş çocukların kuracağı atölyelerle dolacak”
AKP Belediye Başkan adayı Ayhan Gider; “Bu okul tüm malını eğitim için, fakir çocuklar için bırakmış olan Hüseyin Akif Terzioğlu’nun vasiyetine uygun olarak yapılmıştır. Dönem dönem vakıf yönetimleri farklı işlere merak salıyorlar ama Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı’nı asli faaliyetlerine döndürdükleri için vakıf yönetimine teşekkür ediyorum. Okulun Güzel Sanatlar Lisesi olması, ayrı bir güzel. Çok farklı okullar açılabilir ancak tarih boyunca filozoflara da baktığımızda etik ve estetiği çoğu zaman beraber ifade etmişler. Bu okul, umarız bundan sonra da yeni okulların yanında yeni atölyelerin de çalışmasına vesile olacak. Çanakkale’nin sokakları bu okuldan yetişmiş çocukların kuracağı atölyelerle dolacak ve bütün hayatımıza çok daha yenilikler, çok daha güzellikler katacak” dedi. 
 
“Tam da Güzel Sanatlar Lisesi’ne yakışan bir bina oldu”
Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Akçansa müdürümüze ve dönemin İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale’ye Güzel Sanatlar Lisesi kazandırmak için harekete geçtiler. Kendilerine bu konuda çok teşekkür ediyorum. Güzel Sanatlar Lisesi vardı ama yeri, binası kötü durumdaydı. Hiç de Güzel Sanatlar Lisesi değil, sanki başka bir yermiş gibi gözüküyordu. Bu konuda güzel bir okul yapılması için harekete geçtiler. Güzel Sanatlar Lisesi’nin yeri ile ilgili Belediyeye gelindi ve görüşmeler yapıldı. Güzel Sanatlar Lisesi olması noktasında Çanakkale Belediye Meclisi olarak ilk kez bir yeşil alanı, bir eğitim kurumuna çevirdik. Dolayısıyla Akçansa da çok güzel, estetik tam da Güzel Sanatlar Lisesi’ne yakışan bir bina yaptı. Bu okuldan çok güzel öğrenciler çıktı, çok güzel, tasarımcılar çıktı, çok güzel müzisyenler çıktı. Bunlar yavaş yavaş kendilerini duyurma noktasındalar. Umarız, kentin içine de yayılarak, biraz daha kentle bütünleşerek yeteneklerini sergileyecekler” ifadelerini kullandı.
 
“İlimizde yapılan yatırımlarla ülkemiz ve dünya çağında ses getirecek yatırımlardır”
Vali Orhan Tavlı; “Okullarımızdaki sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri arttırarak sosyal sorumluluk duygusu kazanmış, milli ve manevi değerleri benimsemiş, özgüveni yüksek sanatsal ve estetik duygusu gelişmiş başarılı ve mutlu bireyler yetiştirmek için hep birlikte el birliği içerisinde çalışmalıyız. Ülkemiz, son yıllarda ekonomide olduğu gibi sanatta, filmde, sporda ve daha birçok alanda hızla gelişmekte. İhracatımız, kalkınmamız, sosyal gelişmemiz, altyapı yatırımlarımız tüm hızıyla devam etmektedir. İlimizde yapılan yatırımlarla ülkemiz ve dünya çapında ses getirecek yatırımlardır. Eğitim, sağlık, spor ve ulaşımda büyük yatırımların çoğu tamamlanmış, bir kısmı da devam etmektedir. Bunların bazılarından bahsedecek olursak, 2017 yılında kurulan ve altyapı çalışmaları hızla devam eden Çanakkale Ezine Gıda İhtisas OSB, Çanakkale’nin tarım sektörüne ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacak çok büyük ve çevreci projedir” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş