havadurum

Ejder "Esnafımıza kredi desteği sürüyor"

4072

 Coronavirüs salgını dolayısı ile ülke sosyal ve ekonomik anlamda zor zamanlar yaşamaya devam ediyor. Vatandaşlar için bir dizi önlemler alınmaya devam ederken, esnafın zararlarını en aza indirmek için ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ kapsamında başlatılan  “Esnaf Destek Paketi”  kredi desteği sürüyor. Çanakkale Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder şu ana kadar yapılan kredi yardımlarını, başvuruları gazetemiz Çanakkale OLAY’a aktardı. 25 günde 70 Milyon’un üstünde kredi desteği sağlandığını belirten Ejder, Çanakkale merkezde 700 esnafın isteğine cevap verdiklerini ifade etti. Merkez ve ilçelerde yapılan kredi desteğinin detaylarını Vali Orhan Tavlı ile paylaştıklarını belirten Ejder, desteklerin devam ettiğini söyledi.  İmkanlardan yaralanmak isteyen vatandaşların başvurabileceklerini belirten Ejder, zor zamanların bir an önce son bulması temennisinde bulundu. 

 
“Bugüne kadar yapılan destekleri Vali beye takdim ettim”
Yapılan kredi desteklerin detaylarını paylaşan Ejder; “Coronavirüs nedeni ile esnafımız için kredi desteklerimiz devam ediyor. Bugüne kadar yapılan destekleri Vali beye takdim ettim. 25 günde 70 küsur Milyon TL miktarını Vali Bey’e sayıları ile verdik. 12 tane kooperatifimiz var. Çan’da ne kadar, Biga’da ne kadar verilmiş hepsini sayısı ile sundum. Desteklerimiz 1 Nisan’dan itibaren şu an devam ediyor. Her esnafımıza 25 bin TL’yi bir kefille veriyoruz. İçeride teminatı olan esnafımızdan teminatları olduğundan dolayı kefil istemiyoruz. Çanakkale merkezde 700 kişinin talebine cevap verdik. Bizden kredi kullanamayan arkadaşlarımızın çoğu bankalardan da kullandılar. Bunun ne kadar süreceğine ise yine devlet karar verecek. Şu an için krediler devam ediyor. 3 ay-6 ay şeklinde iki ödeme seçeneği var. Bunları esnafımıza sunuyoruz. İlk taksitini ne kadar sürede ödeyeceklerini kendi tasarruflarına bırakıyoruz. 6 ay alan ilk taksiti 4.933 TL, 3 ay sonra ödeyeceğinde 2 bin 518 TL geri ödemesi oluyor” dedi. 
 
“Diğer imkanlar sürüyor”
Salgın kredisi dışında diğer desteklerinde sürdüğünü ifade eden Ejder; “Bu krediler haricinde teminatla 200 bin TL’ye kadar işletme kredisi veriyoruz. Araç proforma fatura ile 7 yıl vadeli aracın değeri ne kadarsa ona cevap veriyoruz. Artı 500 Bin TL’ye kadar expertiz raporu ile cevap veriyoruz” dedi.  
 
“Mesai gözetmeksizin çalıştık ve arkadaşlarımıza cevap verdik”
Salgının bir an önce son bulması teennisinde bulunan Ejder; “Neticede bu imkanlardan yararlanmayan arkadaşlarımız gelebilirler. Cumartesi-Pazar günleri dahi çalıştık. Merkez kooperatifi olarak vermiş olduğumuz bir cevap var. Mesai gözetmeksizin çalıştık ve arkadaşlarımıza cevap verdik. Dünya olarak, ülke olarak öncelikle bu virüsün bitmesini temenni ediyoruz. Umarım şu zamanlar bir biter ve herkes önünü görür. İnsanlar sokaklara çıksın. 65 yaş üstü insanlar 2 aydır evden çıkamıyorlar. Torunlarımız sokağa çıkamıyorlar. Mayısın 11’inde Pazartesi günü berberler ve AVM’ler açılacak. Sayılar her gün düşmekte, umarız sıfırı yakalarız. Bu mübarek günlerde umarız her şey geçer ve tekrarı gelmez. Temennimiz bu şekilde” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş