havadurum

Ejder; "Meclis Yetkileri'nin alındığı haberleri doğru değil"

1120

 Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Eceabat Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda CHP’li Belediye Meclis üyeleri Timur Koşal ve Metin Övün tarafından Belediye Başkanı Adem Ejder’e Belediye Meclisi tarafından verilen ‘Başkanlık Makamı Yetkileri’nin geri alınması önergesinin yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edilerek, Ejder’in meclis yetkilerinin iptal edildiği, yine verilen önerge sonucunda 2015 Eylül Ayı Meclis toplantısında imar planlarında revizyon çalışmaları nedeni ile durdurulan ‘İmar Durum Belgesi Verilmesi’ kararının yine oy çokluğu ile iptal edilerek, ‘imar durum belgesi verilmesi’ yönünde karar alındığı haberlerinin doğruyu yansıtmadığı yönünde gazetemiz Çanakkale OLAY’a yazılı açıklamada bulundu.  Ejder, ‘çeşitli meclis kararları ile belediye başkanlığı makamına verilen görev ve yetkilerin sınırlandırılması veya kaldırılmasına yönelik önergenin’ karar yeter sayısı sağlanamadığından görüşülemediği ve sonraki toplantıya kaldığını açıkladı. Eceabat imar planlarının yapımı yükümlülüklerinin Belediye Meclisince oybirliği ile verilen yetki dahilinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına devredildiğini ifade eden Ejder,  hukuki mağduriyetlere sebebiyet vermemek adına kararın, Ekim ayı toplantısında yeniden görüşülmek üzere meclise iade edildiğini ifade etti. Şahinbey Belediyesi için yapılan tüm hizmetlerin açık ve net bir şekilde ortada olduğunu belirten Ejder, ‘Şehitler Parkı’ ismi içinse tabela çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 

 
“İmar kararı, hukuki mağduriyete sebep olmaması için Ekim ayı görüşmesine devredildi” 
Çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereksinimi doğduğunu belirten Ejder,  ‘İmar Durum Belgesi Verilmesi’ kararı ile ilgili olarak; “6546 sayılı Yasaya bağlı Eceabat imar planlarının yapımı yükümlülüklerimiz Belediye Meclisince oybirliği ile verilen yetki dahilinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına devredilmiş ve planlar sonuçlanma aşamasında bulunmasına rağmen, bazı meclis üyelerine ait ‘1995 yılına dayanan eski imar planlarına göre imar durumu verilmesi’ önergesi Belediye Meclisince oyçokluğu ile kabul edilmiştir. İleride telafisi mümkün olmayacak sorunlar doğurmamak ve bu çerçevede hukuki mağduriyetlere sebebiyet vermemek adına, Belediye Başkanlığımızın yetki ve tasarrufu dahilinde karar Meclisimizin Ekim ayı toplantısında yeniden görüşülmek üzere meclisimize iade olunmuştur” dedi. 
 
“Misafirperverliğimizi göstermek kardeşlerimize gönül borcumuzdur”
Şahinbey Belediyesi’ne verilen hizmetlerin açık ve net bir şekilde ortada olduğunu ifade eden Ejder; “Kardeş Şahinbey Belediyemiz üzerinden halen sürdürülen siyasi maksatlı çabalar mesnetsiz ve manasızdır. Tüm hizmetlerimiz ortada ve alenidir. Şahinbey` le kardeşliğimiz üç-beş kişinin insiyatifinde veya vicdanında değildir. Şahinbey Belediyesi tarafından ilçemize sağlanan bunca yatırım ve hizmete karşılık naçizane misafirperverliğimizi göstermek kardeşlerimize gönül borcumuzdur. Bunun altında maksat aramak acizliktir” dedi. 
 
“Şehitler Parkı tabela çalışmamız sürüyor”
Şehitler Parkı ismi için tabela yapımı çalışmalarının sürdüğünü belirten Ejder; 
“Canlarını aziz vatan için feda eden tüm şehitlerimize ithaf ettiğimiz ‘Şehitler Parkı’nın tabelalarının yapımı ile ilgili çalışmalarımız sürdüğünden, siyasi menfaat odaklarının bu konuda maksat arayışları nafiledir” dedi. 
 
“Karar yeter sayısı sağlanamadığından sonraki toplantıya kalmıştır”
Son olarak meclis yetkilerinin iptal edildiği açıklamalarının doğruyu yansıtmadığı, önergenin Eylül ayında yeniden görüşülmesi üzerine karar alındığını belirten Ejder;   “Çeşitli meclis kararları ile belediye başkanlığı makamına verilen görev ve yetkilerin sınırlandırılması veya kaldırılmasına yönelik önerge, karar yeter sayısı sağlanamadığından görüşülememiş, sonraki toplantıya kalmıştır. Meyve veren ağacı taşlayan, üzerimizden yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi rant sağlamaya çalışan menfaat odaklarının bu ve benzeri iddia ve iftiralarına karşı alnımız açık, başımız diktir” ifadelerini kullandı. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş