havadurum

El sanatları ailelere ek gelir olacak

270

 Kepez Belediyesi ve Halk Eğitim Kursları ortaklığında gerçekleştirilen kadınların ve İş Okulu öğrencilerinin el becerilerini sergilediği ‘Geleneksel El Sanatları Günleri’ açılışı gerçekleşti. 23 Mayıs Salı günü açılışı gerçekleştirilen kermes, 25 Mayıs Perşembe gününe kadar Kepez Belediyesi Ek Binası’nda sergilenmeye devam edecek. Kepez Belediyesi Ek Binası önünde halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlik, Başkan Mutan tarafından kursiyerlere sertifikalarının dağıtılması ile devam etti.  Etkinliğe, Kepez halkının katılımı yoğun olurken, Başkan Mutan, 8 yıldır gerçekleştirilen kurslar ve sergi hakkında gazetemize görüşlerini aktardı. 8 yıl içerisinde 3 Bin 500 kursiyere ulaştıklarını belirten Başkan Mutan, belirli noktalarda açılacak stantlarla, ürün satışlarının gerçekleştirilerek ailelere ek gelir olacağını belirtti. 

Yalnızca el işleri değil, okuma yazma bilmeyen birçok kadına da okuma yazma öğretildiğini belirten Başkan Mutan; “Halk Eğiştim ile ortaklaşmış olduğumuz el becerisi kursları var. Burada bizim kendi atölyelerimizde var. Halk Eğitim ile ortaklaşıyoruz. Onlara lojistik destek sağlıyoruz. Kendilerine bina veriyoruz. Binanın elektriğini, suyunu veriyoruz. Biraz önce ifade edildiği gibi 20 tane kurs var. Bunlardan en önemlisi okuma yazma kursu. Biraz önce bir abla bana, ‘Allah sizden razı olsun okuma yazmayı öğrendim ama kısa tutuyorlar, biraz daha uzatamaz mıyız? Dedi. Bu teklifi götüreceğiz. Bunlar saatlik kurslar olduğu için bu öneriyi götüreceğiz. Çok keyif alıyoruz. Dışarıda da ifade ettiler. Bu sekiz yıl içerisinde 3 Bin 500 kursiyere ulaşmışız Kadınlar sosyalleşiyor. Bir araya geliyor. Kentin sorunlarını konuşuyorlar. Bu sorunlar bize bir şekilde aktarılıyor. Dokunmaya, sorunları çözmeye çalışıyoruz. Böyle ortak akıllar oluşuyor. 

 
“Ailelere katkı olacak, yola böyle çıktık”
Üretilen ürünlerin satışının gerçekleşmesi ile kurların amacına ulaşacağını belirten Başkan Mutan;  “Sonuçta ‘Üreten Kadın Platformumuz’ var. Onlara satış noktası oluşturduk. Orada ürünlerinin satışlarını yapıyorlar. Önümüzdeki pazartesi de Kepez Pazarı’nda, kafeteryanın olduğu bölgede dört stantlık yer açacaklar ve ürün satışı yapacaklar. Bu akıl yaşama dönük iktisadi artı bir yere giderse, ailelerine de katkı olacak. Yola da böyle çıktık. Zaten iş o noktaya doğru gitmeye de başladı. Kermesimiz her sen iyiydi bu sene daha iyi. Bu sene seramik atölyemizden iş okulu öğrencilerimiz var. Görüş olduğunuz seramik sergisinin bir kısmı yetişkinlerin, bir kısmı ise okuldaki öğrenci arkadaşların. İş okulunun öğrencileri de üretiyorlar. Onları toprakla buluşturuyoruz. Seramiğe giden erkeklerde var. Yalnızca kadınlar değil, kadın ağırlıklı. Bu sene ciddi bir üretim yapmışlar.  
(Oya Koyuncu)
Paylaş