havadurum

Engelli öğrencilere şiddet iddiası…

2888

ÖZEL HABER - Burhan Mert Balcı

 
Daha önce RAM Müdürlüğü yaptığı sırada yetkilerini kötüye kullanmak, bazı öğretmenlere baskı yapmak ve bazı personel çocuklarını kayırıldığı iddiaları ile gündeme gelen ve sonrasında açılan soruşturma ile görevinden alınan Kemal Balıklı’nın yeni bir skandala daha imza attığı öğrenildi. Cevatpaşa Ortaokulu’nda özel eğitim sınıfında öğretmenlik yapan Balıklı’nın sınıfındaki 3 işitme engelli özel eğitim öğrencisine şiddet uyguladığı ve hakaret ettiği iddia edildi. Balıklı’nın öğrencilerine sürekli olarak “boş kafa”, “şerefsiz”, “lan”, “defol git” gibi sözler ile hakaretlerde bulunduğu ve şiddet uyguladığı belirtildi. Çocuklarının şikayetleri üzerine okula görüşmeye giden öğrenci velilerine öğretmenin öğrencilerine şaka yaptığı iddia edilmiş, ancak öğrencilerin vücudunda görülen darp izlerinin ardından yaşananların ortaya çıktığı öğrenildi. Velilerin, çocuklarının öğretmeni tarafından şiddete maruz kalması ve hakaret ettiği gerekçesi ile 3 hafta önce Milli Eğitime şikayette bulunduğu ve hala bir sonuç alamadığı öğrenilirken, veliler çocuklarını 3 haftadır okula gönderemiyor.  
 
“Başka çocukların canını yakmasını istemiyoruz”
Balıklı tarafından darp edilen öğrencilerin velileri M.E. ve Y.K. yaşadıklarını gazetemiz Çanakkale OLAY’a anlattı. Darp edilen öğrenci velisi M. E. Bir buçuk ay boyunca özel eğitim sınıfı açılması için beklediklerini, açıldıktan sonra da böyle bir olay ile karşılaştıklarını belirterek;  “Çocuğum okula başladıktan bir ay sonra öğretmenlerinin kendisine ‘boş kafa’, ‘şerefsiz’ gibi ifadeler sarf ettiklerini belirtti. Bunların üzerine eşim öğretmenle görüşmeye gitti. Öğretmen eşime, ‘telefonla konuşurken oldu’ gibi sözler söyleyerek olayı geçiştirdi. Sonrasında oğlum okuldan her geldiğinde öğretmenin arkadaşının ayağına bastığı gibi şeyler söylemeye başladı. Sorduğumuzda şaka yapıldığı söylendi. Okuldaki arkadaşlarına sorduğumuzda bir şey söyleyemiyorlardı. En son 6 Mart’ta çocuğumu diş doktoruna götürdüm. Sonra okula gideceğim dedi ve okula gönderdiğimde oğlum öğretmeninin kendisi hakkında şikayet mektubu yazdığını görmüş ve oğlum ‘annem beni seviyor’ dediğinde, bir hışımla oğlumu itiyor ve oğlum kafasını yere vuruyor, ayağında da zedelenme oluyor. Akşam eşim geldiğinde konuştuk ve ertesi sabah darp raporu alarak Milli Eğitim’e şikayette bulunduk. Oğlumun yaşadığı olaydan birkaç gün önce de oğlumun sınıf arkadaşının kafası vuruyor duvara ve çocuğun işitme cihazı düşüyor. 3 hafta oldu ve biz çocuklarımızı okula yollayamıyoruz. Özel eğitim sınıfının açılması için bir buçuk ay bekledik, ama bu tarz öğretmenler ile karşılaştık. Öğretmen değişikliği istiyoruz. Bu öğretmenlerin de başka çocukların canını yakmasını istemiyoruz. Diğer özel eğitim sınıfındaki diğer öğretmen de sustuğu için suçlu. Bunları görüp de bizi uyarmadı. Biz her yere müracaat ettik ve sonucunu bekliyoruz” dedi. 

“İşitme cihazının düştüğünü söyledi”
Darp edilen öğrenci velisi Y.K ise, oğlunun öğretmeni tarafından darp edildiğini çocuğunun arkadaşından öğrendiğini söyledi. Y.K. ; “Ben okula bir öğle arasında gittiğimde oğlumun arkadaşı bana öğretmenin oğluma vurduğunu ve işitme cihazının düştüğünü söyledi. Ben de işi garantiye alayım, oğlumun üzerine gizli kamera koyarak işin aslını öğreneyim dedim, ama sonradan öğrendim yasakmış. O yüzden yapamadım, ama bir hafta sonra olaylar gelişti ve işin aslını öğrendik. Daha sonrasında da şikayette bulunduk” dedi.  
Paylaş