havadurum

Erdoğan `Af yok` dedi, gözler Çanakkale`ye çevrildi. BÜYÜK YOLSUZLUK

5197

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara`daki AKP İl Başkanları Toplantısı`nda; “Bu yürüyüşe ayak uyduramıyor mu, kenara koyacağız. Engel mi oluyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette laubalilik mi yapıyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette kalkıp da af edersiniz her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmaya mecburuz” dedi. Erdoğan’ın bu sözleri dikkatleri bir kez daha kısa bir süre önce topladığı paralarla sırra kadem basan ve memleketi Konya’da yakalanan ardından da tutuklandıktan sonra serbest bırakılan, AKP’li üst düzeydeki siyasetçilerle ilişkisi bilinen GESTAŞ firmasından sonra Çanakkale Valiliği ve ÇOMÜ’de görev yapan M.U isimli şahsın olayına çevrildi. 

Parti içi çekişmeleri sertleştirdi

Aynı zamanda parti içi çekişmelerinde sertleşmesine yol açan bu olay önümüzdeki kongre sürecine de damga vuracak olayların başında geliyor. Kalabaklı Köyü yakınlarında birinci sınıf tarım arazisini satın alarak 1453 üyeli bir konut projesi ile gündeme gelen özellikle AKP’li vatandaşlardan katılım payı toplayarak başlatılan girişim iddialara göre 8 milyon TL toplanması sonrasında bu projeye öncülük eden M.U isimli şahsın 2017 yılının başında ortadan kaybolması ile AKP çevrelerinde infial yaratmıştı. Birçok önde giden partilinin bu projeye para yatırmasıyla, aynı zamanda topladığı paralarla ortadan kaybolan M.U isimli şahsın yine AKP’de üst düzeyde siyaset yapan şahıslarla ilişkisi olayın önemini daha da arttırmış ve sıradan bir yolsuzluğun dışındaki bir gelişme olarak değerlendirilmişti.
 
Parti içindeki dengeler etkilenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son il başbakanları toplantısında dile getirdiği” her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız” sözleri önümüzdeki kongre sürecinin çetin bir mücadeleye sahne olacağına işaret ediyor. Bu bağlamda AKP içerisinde bugüne kadar var olan TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş arasındaki uyumsuzluğun yeni bir gelişme kazanması bekleniyor. AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan’ın bu konudaki gelişmelerden partisinin zarar görmemesi için yeni bazı hamleleri gerçekleştirmesi beklenirken, yargıya intikal etmiş soruşturması devam eden süreçte, bazı karanlık noktaların aydınlatılması konusu da, kamuoyunun merakla takip ettiği gelişmeler olarak siyasi gündemi meşgul ediyor. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş