havadurum

Erkek PM'de, Soydan YDK'de

958

 CHP, 36’ncı Olağan Kurultayını hafta sonu gerçekleştirdi. Cumartesi günü yapılan Genel Başkanlık seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu, 790 oyla Muharrem İnce’yi saf dışı bırakarak Genel Başkanlık görevine yeniden seçildi. Kurultayın ikinci günü de PM ve YDK seçimleri gerçekleşti. CHP Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek 52 kişilik PM listesinde 527 oy ile en çok oy alan üyeler arasında girerek listede yerini aldı. Aynı zamanda CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)üyesi Serdar Soydan, 15 kişilik YDK listesinde 478 gibi büyük bir oy ile YDK üyeliğine yeniden seçildi. Erkek ve Soydan Kurultayı ve yeni görevlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdiler. Milletvekili Erkek ve YDK üyesi Soydan sorumluluklarının daha da arttığının altını çizerek, seçimlere hızlı bir şekilde hazırlanacaklarını belirttiler.  PM üyeliğine seçilen CHP Milletvekili Erkek, PM’de olmanın hem çok önemli, hem de büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak; “PM, partinin karar organıdır. Şimdi sorumluluğumuz daha da arttı. Önemli olan partimizin başarısıdır. Bu dönem daha çok çalışacağız ve önümüzdeki seçimlere hızlı bir şekilde hazırlanacağız” dedi. CHP YDK Üyesi Serdar Soydan ise; “Çanakkale gibi bir ilden iki kişinin CHP’nin üst kuruluna girmesi Çanakkalelinin başarısıdır, doğru işler yaptığımızın göstergesidir” ifadelerini kullandı. 


“Milyonlar önümüzdeki süreçte bir karar verecekler” 
2019 seçimlerinde yurttaşların, Türkiye’nin ‘demokrasi mi? Yoksa otoriter bir rejimle mi?’ yönetileceklerine karar vereceğini belirten CHP Parti Meclisi üyesi ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek;  “Siyasi partileri de aşan bir tablo ile karşı karşıyayız. Milyonlar, hangi partiye üye olursa olsun önümüzdeki süreçte bir karar verecekler. Çünkü Türkiye’de maalesef saray rejimi, demokrasiyi, adaleti, barışı, huzuru yok etti. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi ve onun etrafında demokrasiye inanan milyonlar, birleşmeli diyorum. PM’de de bize güven duyan, bize destek olan tüm partililerimiz ile daha çok çalışacağız ve başarılı çalışmalara imza atacağız. Partinin karar organı olan Parti Meclisi’nde iyi bir oyla seçilmiş olmamız, yine Yüksek Disiplin kurulunda Sayın Serdar Soydan’ın görevine devam ediyor olması Çanakkale’nin ve hepimizin başarısı. Çanakkale’de CHP’de sağlanan birlikteliğin ve bütünlüğün sonuçları. Onun içi buna katkı veren, emeği keçen herkese çok teşekkür ediyorum. CHP örgütümüz, Çanakkale açısından da önemli olduğunu düşüyorum” dedi.
 
“Çanakkale için onur verici bir olay”
Milletvekili Erkek ile birlikte seçilmenin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çanakkale’ye güvenin, inancın göstergesi olduğunu dile getiren CHP YDK üyesi Soydan; “Çanakkale gibi bir ilden iki kişinin CHP’nin üst kuruluna girmesi Çanakkalelinin başarısıdır, doğru işler yaptığımızın göstergesidir. CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeliği kazandı, ben de Yüksek Disiplin kurulunda 3’üncü dönem devam ediyorum. Bu durum, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çanakkale’ye güveni, bize olan inancının göstergesidir. Şimdi sorumluluğumuz daha da arttı. Biz Çanakkale’de demek ki partimiz adına, Türkiye adına çok doğru işler yapmışız. Bundan dolayı da Çanakkale gibi bir ilden üst kurula iki tane temsilcinin bulunması Çanakkale için onur verici bir olaydır. Bu Çanakkale tarihinde de ilk defa oluyor” dedi.  
 
“Milletvekilimiz Erkek ile birlikte bu işin altından kalkarız” 
CHP’nin üst kurulunda iki tane temsilcinin olmasının Çanakkale açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Soydan; “Av. Muharrem Erkek ile birlikte çok büyük işlere imza atacağımızın sözünü veriyoruz. Partinin üst kurulunda Çanakkale’den iki tane temsilci olması noktasında hem Çanakkale, hem de partimizin geleceği açısından bize de çok büyük görevler düşüyor. Bize bu da yetmiyor, Çanakkale dışında Türkiye içinde çok ciddi sorumluluklar düşüyor ama ben inanıyorum ki Milletvekilimiz Muharrem Erkek ile birlikte biz bu işin altından kalkarız. Hem Çanakkale hem Türkiye’de çok büyük işler başaracağımıza inanıyorum. Bizim bir araya gelmemiz Çanakkale’de CHP’yi daha da güçlü hale getirdi. Bunda da tabi ki il örgütümüzün çok büyük başarısı vardır. Onun için ben bütün arkadaşlarımı hem kutluyorum hem de çok çok teşekkür ediyorum” dedi. (Seçkin Sağlam)
Paylaş