havadurum

Erkek PM'de, Soydan YDK'de

2337

 CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Ankara Bilkent Odeon`da 25-26 Temmuz`da gerçekleştirilen 37. Olağan Kurultay`da yeniden Parti Meclisi üyeliğine seçilerken, önceki dönem Milletvekillerinden ve üç dönem Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği yapan Serdar Soydan, dördüncü dönem için YDK üyeliğine seçildi. 25 Temmuz Cumartesi günü Genel Başkanlığa Kemal Kılıçdaroğlu`nun tekrar seçilmesinin ardından, Pazar günü partinin üst yönetimi olan Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri seçimleri gerçekleştirdi. PM üyesi olarak Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinin yanında CHP Lideri Kılıçdaroğlu`nun yetkilendirilmesiyle Genel Sekreterlik görevini de üstlenen Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, yapılan seçimde tekrar PM üyesi seçildi. Gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri, Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan, iktidar mesajı verdiler. Kurultayın “iktidar kurultayı” olduğunu vurgulayan Erkek ve Soydan, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına CHP’nin iktidarı ile girileceğine vurgu yaptılar.

 

“Tarihi bir dönemde tarihi bir görev”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter ve Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek, “37’inci olağan kurultayımız, ülkemizin geldiği durum açısından tarihi bir kurultaydı. Tam bir birlik ve beraberliğin, bütünleşmenin bir kurultayı oldu. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm üyeleri, kurultayımızın iktidar kurultayı olduğunun bilincinde. Milyonların katılımı ile gerçekleşen Maltepe’deki Adalet Mitingi’nde, Genel Başkanımız, ‘Hiç kimse bunun bir son olduğunu düşünmesin, bugün yeni bir başlangıçtır’ demişti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugün çok önemli bir misyonu var; Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak ve hak-hukuk-adalet yürüyüşünü kararlılıkla sürdürmektir. O nedenle bu kurultayımıza ‘İktidar kurultayı’ dedik. Hem 31 Mart, hem 23 Haziran seçim sonuçları, hem de ülkenin içinde bulunduğu, sosyal, siyasal ve ekonomik tablo kurultayımızın temasının belirlenmesinde çok etkin oldu. Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde iktidara yürüyoruz. Tüm dostlarımızla, tüm demokratlarla birlikte Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inşa edeceğiz. İlk seçimde; memleketi freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürükleyen bu tek adam rejimi, adaletsizlikleri her gün daha da büyüten bu saray iktidarı son bulacak. Bizim ilk yapacağımız iş, liyakat ve adalet temelinde devleti yapılandırmak olacak. Hızla, büyük bir toplumsal uzlaşma ve yeni bir anayasayla, güçlendirilmiş parlamenter sistemi tesis edeceğiz. 37’inci kurultayımızda seçilen Parti Meclisimiz de, tarihi bir dönemde tarihi bir görev üstlenmiştir. Çanakkale’mize, ülkemize ve partimize hayırlı olsun…” dedi.

 

“İkinci yüzyıla CHP iktidarı ile gireceğiz”

CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan ise, “37’inci Büyük Kurultayımızı tamamladık. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır; birlik ve beraberlik içinde, büyük bir coşkuyla, iktidar coşkusuyla gerçekleşen kurultayımıza emek veren, çaba harcayan, başta sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyelerimize, Parti Meclisi üyelerimize, il, ilçe ve belde başkanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, delegelerimize ve tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Kurultayımızda, yeni Parti Meclisimiz oluşturuldu. Genel Başkanımızın önderliğinde, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara götürecek kadrolar oluşturuluyor. Kurultayımıza ‘iktidar kurultayı’ denmesinin nedeni de budur. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına, kuruluştan ve kurtuluştan aldığı güç ve birikim ile CHP iktidarıyla gireceğiz. CHP’nin iktidarına giden yolda, hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi

 

“Hem kent hem de ülke siyasetine katkı sağlayacağız”

Soydan, ayrıca “37’inci Kurultayımızda ben, Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine yeniden seçildim. Delegelerimiz dördüncü dönemde de bana bu görevi verdiler. Yine geçen dönem Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevini başarıyla yürüten Muharrem Erkek arkadaşım da Parti Meclisi’ne seçildi. Parti Meclisi’nde ve Yüksek Disiplin Kurulu içinde görevler almamızın Çanakkale için de bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Hem kent, hem de ülke siyasetine katkı sağlayacağız, CHP’nin iktidara yürüyüşünde mücadele edeceğiz” dedi.

(Seçkin Sağlam)

Paylaş