havadurum

Erkek dümene geçti, İstanbul'a bahar geldi

1159

 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından, Millet İttifakı CHP Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiş, AKP’nin itirazları sonrası, 6 ilçede tüm oylar yeniden sayılırken, 22 ilçede ise geçersiz oylar yeniden sayılmıştı. Sayım işlemleri dün sona erdi. Sayım sonrası birleştirme tutanaklarına göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765 oy aldı. AKP adayı Binali Yıldırım ise 4 milyon 156 bin 36 oyda kaldı. İmamoğlu, Yıldırım`a 13 bin 729 oy fark atarak İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı oldu. Birleştirme tutanaklarının ardından İmamoğlu mazbatasını dün alarak, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. İmamoğlu’nun mazbata alım ve Saraçhane’de yapılan devir teslim töreninde 31 Mart seçimlerinin hemen ardından Genel Merkez görevine giderek, seçim sonrası süreci yöneten ve sık sık hukuksal anlamda ulusal basına itirazlarla ilgili açıklamada bulunan CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’te yer aldı. Erkek, mazbata alımı sonrası düşüncelerini gazetemiz Çanakkale OLAY’la paylaştı. İl Seçim Kurulu’nun mazbatasını sonunda hak edene verdiğini belirten Milletvekili Erkek; “82 Milyon kazandı. Her zaman söylüyoruz; ‘Mücadelemiz demokrasi mücadelesi’. Ben yılmadan yorulmadan bu demokrasi mücadelesini veren herkese çok çok teşekkür ediyorum” dedi. Olağanüstü itirazlar sürecinin de bir an önce sonuçlanmasını beklediklerini belirten Erkek; “Çünkü Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var.  Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye ihtiyacı var. Türkiye’nin ağır sorunları var. Yoksulluk büyüyor. Birlikte çalışmaya, ortak akılla çalışmaya ihtiyacımız var” dedi. Kendisi ile birlikte gece gündüz demeden hukuk mücadelesi veren meslektaşlarına teşekkür eden Milletvekili Erkek; “Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Hak, Hukuk ve Adalet diyorum” dedi.

 
“81 Milyon kazandı”
Seçim sonrası süreç boyunca İmamoğlu ile birlikte yer alan ve süreçle ilgili hukuk mücadelesi yürüten Erkek; “Ekrem Bey ile beraber mazbatasını aldık. Şu anda Saraçhane’ye gidiyoruz. Sayın İmamoğlu görevi devralacak. 81 Milyon kazandı. Her zaman söylüyoruz; ‘Mücadelemiz demokrasi mücadelesi’. Ben yılmadan, yorulmadan bu demokrasi mücadelesini veren herkese çok çok teşekkür ediyorum. Mücadele kararlılıkla devam edecektir. Türkiye’nin mücadelesi demokrasi mücadelesi. Demokrasi yoksa, özgürlük yoksa, adalet yoksa, ‘büyüme ve kalkınmada yok’ demektir” dedi. 
 
“İl Seçim Kurulu mazbatayı hak edene verdi”
Olağanüstü itirazlarında bir an önce sonuçlanması gerektiğini belirten Milletvekili Erkek; “İstanbul İl Seçim Kurulu çok doğru bir karar ile mazbatayı hak edene, kazanana verdi. Umarım bu olağanüstü itiraz süreçleri de biran önce YSK tarafından sonuçlandırılır. Çünkü, Türkiye’nin normalleşmeye ihtiyacı var.  Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye ihtiyacı var. Türkiye’nin ağır sorunları var. Yoksulluk büyüyor. Birlikte çalışmaya, ortak akılla çalışmaya ihtiyacımız var. Bizim amacımız barış içerisinde, huzur içerisinde yaşamak. Hep birlikte bunun mücadelesini veriyoruz. Ben, gece gündüz il ve ilçe seçim kurullarında benimle birlikte büyük bir hukuk mücadelesi veren tüm meslektaşlarımı canı yürekten kutluyorum. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Hak, Hukuk ve Adalet diyorum” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş